Află ultimele noutăți despre cazinourile din țară!
România are o tradiție în ceea ce privește cazinourile, care în perioada comunistă erau adresate în mod exclusiv turiștilor străini, însă nu toate au avut parte de același tratament. Dacă în capitală cazinourile erau menținute la cele mai înalte standarde, celebrul Cazinou din Constanța era considerat de către comuniști ca fiind un monument kitschos, iar după ce a fost jefuit pe parcursul celui de- Al Doilea Război Mondial, acesta a fost lăsat în paragină.
În același timp, străinii catalogau clădirea ca fiind “Perla Mării Negre”. De fapt, Cazinoul din Constanța reprezenta cea mai de seamă expresie a curentului Art Nouveau (care a debutat la începutul secolului XX) în România. Neglijat preț de zeci de ani de zile, edificiul a fost pasat de la autoritatea locală la cea centrală, iar în prezent Cazinoul se află în portofoliul Companiei Naționale de Investiții. Deținătorii edificiului au contestat în repetate rânduri licitațiile de restaurare și astfel s-a ajuns ca nici până în zilele noastre să nu se fi demarate lucrările de reabilitare.
Lucrări pentru stoparea degradării la Cazinoul din Constanța
Cu toate acestea, la sfârșitul lunii Octombrie au fost demarate lucrări pentru punerea în siguranță a Cazinoului din Constanța, cu alte cuvinte pentru a preveni degradarea permanentă și iremediabilă care urma să se producă dacă nu se luau măsuri în acest sens. Interesante este că licurările vor fi realizate în mod gratuit de către o firmă care a încheiat cu parteneriat cu Primăria din Constanța. Cei 25.000 Euro strânși cu sprijinului organizatorilor festivalului Nerversea prin campania SOS Cazino vor intra de asemenea în această ecuație. Soluția provizorie este una extrem de îmbucurătoare, însă lucrările de renovare propriu-zise vor trebui executate de către deținătorii clădirii.
Surpriză la cel mai vechi cazinou din România
Cazinoul din Vatra Dornei, cel mai vechi din țară, a fost finalizat în 1899, fiind realizat cu ajutorul unor investiții externe: atât un împrumut al primăriei, cât și o chetă publică, la care a contribuit și împăratul Austriei, Franz Joseph. Clădirea a avut de asemenea o istorie tumultoasă, fiind folosită pe post de cazarmă pe parcursul celui de-Al Doilea Război Mondial și chiar a fost aproape distrusă spre final, însă a fost restaurată de către Primăria Vatra Dornei în 1945. Spre deosebire de Cazinoul din Constanța, cel din Vatra Dornei a devenit o ruină abia după revoluția din 1989.
Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, deținătoare edificiului, ar urma să beneficieze de restaurarea clădirii în urma unei licitații câștigate de către Iașicon S.A., firmă care a intrat în insolvență în vara anului curent deoarece are datorii în valoare de 1,3 milioane de lei către o societate din județul Argeș. Nu mai puțin de 16.5 milioane de lei este costul lucrărilor pentru Cazinoul din Vatra Dornei, care ar urma să fie transformat într-un muzeu la finalizarea lucrărilor.
Probleme într-un cazinou din Timișoara
În această situație nu este vorba despre un monument istoric, ci despre o sală de jocuri din Timișoara. Un individ înarmat cu un cuțit a jefuit o casieră dintr-un cazinou, plecând cu aproximativ 5.500 lei. Deși angajata cazinoului apucase să apese pe butonul de panică, tâlharul a plecat înainte ca echipa de intervenție să ajungă. După câteva zile însă, polițiștii au reușit să-l identifice pe agresor, iar acesta a fost deja audiat și riscă să fie închis în urma acuzației de tâlhărie calificată. Tânărul în vârstă de 33 de ani avea datorii pe care le făcuse după ce a pierdut la păcănele.
O variantă de joc foarte des apreciată de către amatorii de jocuri de cazinou în România o reprezintă pariurile online. Acest sector s-a dezvoltat enorm în ultimii 5 ani, iar online-ul românesc ne propune câteva site-uri interesante care să-i îndrume pe noii jucători în ceea ce privește alegerea celor mai bune oferte din industria de profit. Un exemplu în acest sens este TopBonusCasino.ro, un portal dedicat bonusurile fără depunere, rotirilor gratuite și bonusurilor la prima depunere oferite de cazinourile licențiate la ONJN, cazinouri online la care românii au acces în mod 100% legal.