Dacă dorești să rămâi însărcinată, este bine să știi când este perioada fertilă. Altfel spus, trebuie să afli care sunt acele zile când poți rămâne însărcinată. Multe femei și-au pus această problemă: dacă pot determina precis zilele fertile și zilele infertile. Au apelat desigur și la sfatul medicilor pentru a discuta despre anumiți indicatori de fertilitate. Acești indicatori, pe care îi are corpul femeii, pot ajuta în stabilirea zilelor fertile și infertile.
Aici poți afla mai multe aspecte despre cum se calculează perioada fertilă cu ajutorul medicului ginecolog Amelia Milulescu. În prezent, metodele de determinare a perioadei fertile au avansat, există studii în domeniu, metode prin care se poate crește fertilitatea, sau din contră se poate preveni sarcina.
Dacă vrei să rămâi însărcinată, sau te gândești la o posibilă sarcină, ar trebui să analizezi indicatorii de fertilitate, de care am amintit mai sus. Aceștia au un efect asupra oricărei femei. Prin folosirea lor, femeia are ocazia să-și cunoască mai bine propriul corp și să aibă mai multă încredere.
Un indicator este mucusul cervical, altul este temperatura bazală. Schimbările lor pot arăta care sunt zilele fertile și deci perioada pentru a rămâne însărcinată. Indicatorii trebuie monitorizați pe perioada unui ciclu menstrual, sau chiar timp de mai multe cicluri. Mucusul cervical sănătos arată că organismul este sănătos. Acest lucru este important pentru fertilitate, pentru a rămâne mai ușor însărcinată.
Ce înseamnă un mucus fertil? Atunci poți rămâne însărcinată. Mucusul fertil este umed, alunecos, arată că se apropie ovulația. Consistența mucusului cervical și proprietățile acestuia se schimbă în funcție de fazele ciclului menstrual și de concentrația de estrogeni și progesteron. Estrogenii cresc producția de mucus. Înainte de ovulație, acesta devine mai umed și mai transparent. Acesta este mucusul fertil.
Cum recunoști mucusul infertil? Acesta este uscat și lipicios. După ovulație, crește nivelul de progesteron, de aceea producția de mucus scade și este mai dens, mai tulbure și mai lipicios. În această perioadă mucusul este impermeabil spermatozoizilor și de aceea este greu ca femeia să rămână însărcinată.
În perioada fertilă sunt indicate contactele sexuale mai dese, din două în două zile, pentru a rămâne însărcinată. Fertilizarea poate fi sporită prin alimentație, prin hidratare bună (cu apă, ceaiuri), prin creșterea pH-ului organismului. Specialiștii în medicină spun că un mediu vaginal natural acid poate afecta negativ viabilitatea spermatozoizilor. În concluzie, trebuie să se consume alimente alcaline, să se bea apă cu pH alcalin. De asemenea, este bine să se evite anumite produse, care sunt acide, ca de exemplu: carne, cafea, dulciuri, lactate.
Aici poți afla mai multe știri sănătate despre organismul femeii și al copilului, despre boli, tratamente, tehnologie în medicină, medicamente inovatoare, etc. Pe site sunt articole prin care poți descoperi multe informații despre sănătate, care într-adevăr contează.
Oamenii sunt interesați de articole despre sănătate și mulți dintre ei țin cont de sfaturile primite de la medici, de la persoane care au experiență în domeniu. Majoritatea oamenilor consideră că alimentația bună este importantă pentru îngrijirea personală a sănătății, iar remediile naturale ajută destul de mult la îmbunătățirea stării organismului. De asemenea, oamenii conștientizează faptul că este vital să practice sportul și mulți chiar acordă o atenție mare mișcării și activității fizice. De asemenea, pe baza informațiilor în domeniul sănătății, toți oamenii sunt convinși de faptul că trebuie să evite stresul.
Pe acest site sunt articole din multe ramuri medicale, care sunt scrise într-un mod clar, concis, simplu și inteligent. Majoritatea au scop informativ și sunt foarte utile pentru orice persoană. Există multe articole pentru femei, despre sănătatea lor, despre naștere, fertilitate, copii, boli grave (cum este fibromul uterin, o tumoare benignă a uterului) și altele.
De multe ori s-a spus că fertilitatea femeii este în scădere drastică după vârsta de 35 de ani, acest lucru le face pe cele care au depășit deja această vârstă să intre în panică, mai ales dacă își doresc cu ardoare un copil. În realitate, problemele de fertilitate se bazează și pe alte aspecte, nu țin doar de vârstă. Există femei care au născut și după vârsta de 40 de ani, fără tratamente de sporire a fertilității. Ele pur și simplu au rămas însărcinate, fără a-și planifica asta.
Prin urmare, statisticile spun multe lucruri despre fertilitatea femeilor, dar nu conturează chiar o imagine realistă a fertilității feminine în jurul vârstei de 35-40 de ani. Studii asupra fertilității naturale sunt greu de făcut, prin urmare este greu de spus sigur anumite lucruri despre acest subiect. Cert este faptul că femeile cu vârsta de 35 de ani pot rămâne gravide în mod natural.
Adevărul este că femeile în general își doresc copii și nu sunt speriate de faptul că au trecut de vârsta de 35 de ani, pentru a rămâne însărcinate. Ele apelează la ajutorul medicilor pentru tratamente pentru a spori fertilitatea, pentru a fi sigure că pot să-și îndeplinească acest vis, de a fi mame.