Aula Magna a laurienilor a fost neîncăpătoare vineri, 13 decembrie, luată cu asalt de sutele de copii veniți din întreg județul pentru a se întrece la festivalul de final de an. Inițiat de profesoara Nicolina Coromă și transformat în proiect județean prin parafa Inspectoratului Școlar, ”Festivalul concurs de datini și obiceiuri străbune a ajuns la a V-a ediție și a atras atenția micilor artiști din Botoșani, Dorohoi, Vorona și Todireni, peste 31 de formații și soliști demonstrându-și priceperea și strădania în interpretarea colindelor, în jocul caprelor, urșilor și căiuților. Nu au lipsit plugușoare personalizate, sorcove vesele și armonii de chitară din muzica folk. S-au înscris la apelul organizatorilor elevi de gimnaziu și liceu din colegiile naționale „A.T.Laurian”, „Mihai Eminescu” și ”Grigore Ghica”, Liceul Tehnologic ”Ștefan cel Mare și Sfânt” Vorona, Liceul Tehnologic Todireni, școlile gimnaziale ”Al.I.Cuza” și ”M.Kogălniceanu” din Dorohoi, dar și din școlile 10 și 14 din municipiul Botoșani.
Peste 20 de premii I au fost acordate de juriul prezidat de inspectorul școlar Laurențiu Palade, semn că interpreții și compozitorii au impresionat, demonstrând, dincolo de emoții, pricepere, simțul umorului, inventivitate în realizarea costumelor și costumațiilor tradiționale, sau în transformarea unor jucării muzicale în adevărate instrumente emițătoare de armonii și veselie.
„Este o perioadă în care trebuie să ne amintim mai mult decât altădată că, așa cum Iisus s-a născut într-o iesle, sunt lângă noi oameni ce au nevoie de ajutor. Vă invit să dați curs gesturilor și evenimentelor caritabile ce se fac în aceste zile, să vă bucurați și să bucurați de nașterea lui Christos. Felicitări tuturor participanților! Sărbători frumoase!”, a fost urarea inspectorului și profesorului Laurențiu Palade.
”Ne bucurăm să găzduim acest festival, să ajungă ritmurile și veselia colindelor în clasele și cabinetele noastre, să simțim că ne apropiem de frumoasele sărbători de iarnă. O felicit pe doamna profesoară Coromă pentru diligențele făcute pentru a transforma acest festival într-un proiect județean. Vă mulțumim pentru prezența dumneavoastră aici.”, s-a adresat participanților și profesorul dr.Mihaela Prăjinariu, directorul Colegiului Laurian, gazda festivalului.