spot_img
duminică, noiembrie 24, 2024
HomeLocal BTCampion întâmpinat cu un munte de flori şi aplauze

Campion întâmpinat cu un munte de flori şi aplauze

Învingător în ultramaratonul „Ultra Africa Race” din Mozambic, organizat de „Canal Aventure” în perioada 10 – 14 noiembrie, Iulian Rotariu, subofiţerul de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a revenit astăzi la Botoşani, unde a fost întâmpinat de numeroşi colegi, prieteni şi membri ai familiei. Aşteptat cu un banner uriaş, cu buchete de flori şi cu lacrimi în ochi, el a fost primit cu aplauze, îmbrăţişat şi adulat asemeni unui mare campion. Felicitat de sute de persoane, Iulian Rotariu a primit şi două diplome de merit din partea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret şi a Asociaţiei Grup Civic Botoşani.

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

„Competiţia a fost grea. Timpul trece şi trece în defavoarea mea. Au fost la start printre cei mai buni alergători de ultramaraton din lume, sportivi foarte bine pregătiţi, profesionişti”, a povestit Iulian Rotariu. Fiecare noapte a dormit-o în cort, sub cerul liber, alături de un alt fost pompier care a activat 19 ani, după care a luptat timp de şase ani în trupele speciale, fiind instructor de pregătire fizică şi sportivă tot pentru trupele speciale, pe care a reuşit însă să-l învingă. „Încă o dată s-a confirmat faptul că Dumnezeu nu face lucruri cu oameni speciali, ci face lucruri speciale cu oameni simpli”, au fost cuvintele lui Iulian.

Ce l-a ajutat cel mai mult să învingă a fost strategia adoptată, pregătirea de acasă, sfaturile primite, dar şi pregătirea de la serviciu pentru că a plecat în cursă chiar în timpul evaluărilor. „A fost foarte cald. Când am plecat din Botoşani erau 5 grade şi -3 grade noaptea şi am ajuns în Mozambic, unde noaptea erau 30 de grade, 42-43 de grade ziua, umiditate de 76-78 la sută. Deşi a condus toată cursa din postura de lider, Iulian Rotariu a trăit sentimentul de învigător doar în momentul în care a trecut linia de sosire. „Am încercat să gestionez cursa cât mai bine, însă într-o competiţie de genul multi-stage abia când treci linia de sosire şi după ce parcurgi toţi kilometrii vezi dacă ai câştigat sau nu. Drept dovadă, ocupantul locului II s-a decis în ultima etapă”, a adăugat Iulian Rotariu, care a subliniat că a trăit un sentiment unic ştiindu-se singurul român în competiţie. Dar a făcut tot posibilul ştiind că la final pe umerii lui va fi tricolorul. În plus, dorinţa lui unică a fost aceea de a fi un exemplu pentru cei din ţară. El a mărturisit că nu a plecat de acasă ca să câştige, ci a avut ca obiectiv zilnic doar să termine, bucurându-se foarte mult când a ajuns în situaţia de a ridica tricolorul deasupra capului după câştigarea concursului.

Problemele pe care le-a întâmpinat pe traseu au fost dintre cele mai variate – căldură mare, apă puţină, umiditate, traseu dificil, urcări şi coborâri, ruperi de ritm, totul fiind contra cronometru. Deşi a fost poate cea mai rapidă cursă dintre toate cele la care a participat, competiţia a fost şi cea mai frumoasă. Asta pentru că a avut ocazia să alerge prin pădurea tropicală, prin păduri de cocotieri, de mango, iar la sfârşitul fiecărei etape a fost impresionat de primirea copiilor localnici – copii simpli, modeşti, desculţi, dar mereu cu zâmbetul pe buze, încurajările primite din partea lor reprezentând o bucurie de nedescris. „Chiar dacă prin absurd nu aş fi reuşit să termin cursa, pentru mine încurajările primite din partea lor ar fi fost cea mai mare bucurie”, a spus Iulian Rotariu.

Cert este că Iulian Rotariu nu se va opri aici. A recunoscut că este decis să meargă mai departe, acceptând noi provocări. Speranţa lui este ca în 2020 să participe la următoarele trei curse organizate de cei de la „Canal Aventure” – martie în Vietnam, în iulie Norvegia şi în septembrie Bolivia, unde va alerga din nou sute de kilometri. Şi tot în scop caritabil, pentru a sprijini Asociaţia părinţilor copiilor cu autism Botoşani.

Deja ai votat!

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

Botoșani
cer fragmentat
2.7 ° C
2.7 °
2.2 °
87 %
1.4kmh
58 %
Dum
3 °
lun
4 °
mar
4 °
mie
6 °
joi
7 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Având în vedere că se apropie sărbătorile, s-au montat semne și pentru musafiri.

EDITORIAL

La treizeci și de ani după căderea oficială a comunismului, în România procesul electoral a devenit un spectacol mai degrabă decât un act de...

EPIGRAMA ZILEI

Tot votând răul cel mai mic N-am realizat nimic Așadar și prin urmare Încercăm cu ăla mare?   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...