Un botoşănean invalid, care se deplasează cu ajutorul unui scaun cu rotile, a reuşit să îi bage în şedinţă pe şefii celui mai mare spital din judeţ. Asta după ce bărbatul şi-a spus nemulţumirile celei căreia, potrivit lui, i se datorau o parte din ele.
Astfel, bărbatul se afla ieri la etajul unu al Spitalului Judeţean, unde aştepta pe hol trecerea vizite primului ministru şi al ministrului sănătăţii, fără a bănui, însă, că acestea vor veni chiar pe etajul unde era el. Dezinvolt, bărbatul a oprit-o pe Dăncilă pentru a-şi spune oful. „Stau de jumătate de oră aici, că nu vor să mă ia cu liftul la parter pentru că spun că e aglomerat jos din cauze vizitei dumneavoastră”, a spus acesta. După ce un lift din cele patru a oprit chiar pe etaj, bărbatul a continuat să îi explice Vioricăi Dăncilă. „La intrare este un lift pentru persoane cu handicap. Abia azi l-au reparat, dar chiar şi ala, eu în policlinică nu pot să ajung, la etajele superioare. Nu este lift, nu este rampă. Chiar şi la fişier îmi e greu să ajung, pentru că nu mă lasă să merg prin urgenţe, pe unde aş putea intra cu căruţul”, a continuat acesta.
Lângă primul ministru demis a ajuns între timp şi ministrul demis al sănătăţii, care l-a ascultat pe bărbat cum a desfiinţat încercările reprezentanţilor spitalului de a spune că nu ar fi nicio problemă, aceştia recunoscând în cele din urmă că modul în care se desfăşoară acum activitatea nu este în avantajul persoanelor cu handicap. „Este drept că sunt anumite circuite care trebuie respectate, de aceea nu puteţi intra prin urgenţe în ambulatoriu. Dar vă spun un lucru. Doamna manager ştie că există nişte indicatori de calitate fără de care spitalul nu poate ajunge la nivelul pe care dumneaei îl doreşte. Prin urmare, eu vă asigur că doamna manager va găsi soluţii, că altfel nu ajunge la indicatorii doriţi. Vă asigur eu că va găsi o soluţie”, i-a spus acestuia Sorina Pintea.
Imediat după, în timp ce miniştrii vizitau secţia de cardiologie, mai mulţi reprezentanţi ai unităţii sanitare au început să dezbată pe hol pe problema semnalată de botoşănean, încercând să găsească soluţii şi explicaţii. În prezent, clădirea în care se află ambulatoriul de specialitate, parter şi două etaje, nu are nici lift şi nici o altă posibilitate de a se trece din spital la etajele superioare, astfel că persoanele aflate în căruţ nu au nicio şansă de a ajunge la cabinetele medicale de la acele etaje.