Şefa medicinei de urgenţă din Moldova şi cel mai important om din minister pe aceeaşi ramură au fost prezenţi la Botoşani cu ocazia Zilelor Medicale Botoşănene.
Ajuns la cea de-a noua ediţie, evenimentul organizat de Colegiul Medicilor Botoşani (CMBT) a avut ca teme principale managementul integrat în urgenţe medico-chirurgicale şi tehnici şi tendinţe laparoscopice. Astfel, printre invitaţii la eveniment au răspuns afirmativ şi două din cele mai importante nume în medicina de urgenţă din România, şi anume coordonatoarea SMURD pe Moldova şi singurul profesor universitar în medicina de urgenţă, precum şi unul din coordonatorii acesei ramuri medicale în cadrul Ministerului Sănătăţii. „Vorbim despre cel mai important eveniment din lumea medicală Botoșăneană, aflat deja la a noua ediţie. Anul acesta se desfăşoară în perioada 16-19 octombrie 2019, la Botoșani și va avea invitaţi de marcă, precum profesorul universitar dcotor Diana Cimpoeşu, precum şi doctor Petru Melinte, şef servicu medicină de urgenţă în cadrul Ministerului Sănătăţii”, a precizat medicul Constantin Andone, secretarul general al CMBT.
Şefa SMURD a fost joi într-un tur de forţă, dimineaţă fiind prezentă la un eveniment pentru medicina de urgenţă în Praga, iar seara ajungând la Botoşani pentru a fi prezentă la evenimentul organizat de CMBT.
Aceasta a lăudat activitatea Serviciului de Ambulanţă şi a SMURD şi a readus în discuţie importanţa predării în şcoală a tehincilor de prim ajutor, mai ales că joi a fost şi Ziua Europeană a Resuscitării. „Întotdeauna am avut cuvinte de laudă pentru colegele mele de la Ambulanţă, doamna doctor Liliana Mateciuc, precum şi de la UPU-SMURD, doamna doctor Ramona Guraliuc pentu activitatea pe care o duc şi pentru modul în care gestionează cele două servicii extrem de importante. Iniţial nu am dorit să fac o prezentare însă aş dori totuşi să vă prezint importanţa însuşirii de cât mai multe persoane a tehnicilor de resuscitare. Dorim să readucem în discuţie, atât cu Ministerul Sănătăţii, cel al de Interne, dar mai ale la Educaţie, importanţa introducerii în şcoli a cursurilor de acest fel”, a spus profesor doctor Diana Cimpoeşu în faţa medicilor prezenţi la întâlnire.