„Împreună pentru Moldova” este noul partid regional al moldovenilor, care se va lupta pentru infrastructură.
La începutul acestei săptămâni, „Împreună pentru Moldova”a primit ieri acordul judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti. Ieșenii Ionel Apostol și Cătălin Urtoi, liderii asociaţiei „Împreună pentru A8”, și jurnalistul gălățean Marian Dumitru sunt cei trei membri fondatori ai noului partid.
Ionel Apostol a explicat, pentru „Monitorul de Botoșani”, ce l-a mânat în lupta politică după ce a devenit unul dintre principalii militanți ai societății civile din Moldova. „Inechitățile generate de guvernele statului nostru din ultimi 30 de ani față de regiunea istorică Moldova ne-a determinat să luăm «taurul de coarne», organizându-ne într-un partid politic. Din păcate, Moldova a ajuns ca în filmele SF, când creația își distruge creatorul. «Împreună pentru Moldova» este un partid regional, care-și propune să rezolve problemele stringente ale comunității. Principalul obiectiv pe care-l urmărește va fi dezvoltarea infrastructurii”, a declarat Ionel Apostol, adăugând că fondatorii acestei mișcări nu sunt adepții oamenilor noi în politică, „ci a oamenilor onești și competenți”. „Noi am creat un cadru juridic, unde așteptăm să se manifeste toți oamenii cinstiți care-și iubesc regiunea unde trăiesc”, a mai spus noul politician, fiind completat de colegul său, Cătălin Urtoi: „Noi chemam alături de noi toți moldovenii care vor să dezvolte această regiune. Ne-am săturat ca politicienii de la București să decidă când și cum trebuie investit în Moldova. Așteptăm alături de noi oameni serioși, profesioniști, cu dragoste de Moldova și de țară și cu mult chef de muncă. Este obligatoriu ca în 2020 acest partid să aibă oameni în Guvernul României”. „Ar fi culmea să apară «binevoitori» care să conteste înfiinţarea partidului, aşa cum se întâmplă de obicei”, a mai spus Urtoi, care nu se teme că noul partid va purta stigmatul Partidului Moldovenilor înființat de Constantin Simirad, pentru că acesta „s-a vândut PSD-ului”.
Licitație pentru Autostrada „Unirii” amânată
Culmea, în aceeași zi, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a suspendat a doua oară, pe 24 de ore, licitaţia pentru completarea studiului de fezabilitate pentru segmentul Ungheni – Iaşi al Autostrăzii Unirii (A8). Procedura fusese deblocată cu doar o săptămână în urmă, după ce fusese suspendată alte două săptămâni, până dincolo de termenul iniţial de depunere a ofertelor, 25 septembrie. Acum, „îngheţarea” procedurii s-a produs chiar în ziua termenului prelungit, adică pe 6 octombrie. Potrivit unor surse din CNAIR, suspendarea are de fapt legătură cu niște clarificări cerute care au dus la modificarea documentației, iar ofertanții au un termen nou pentru a-și modifica și ei ofertele. Noul termen este de vineri, 11 octombrie, ora 15:00.