joi, aprilie 3, 2025
AcasăLocal BT2.000 de cărți funciare gratuite pentru proprietari botoșăneni

2.000 de cărți funciare gratuite pentru proprietari botoșăneni

Aproape două mii de cărți funciare au fost eliberate gratuit pentru proprietarii terenurilor agricole din trei comune din județul Botoșani, prin Programul național de cadastru și carte funciară 2015-2023 (PNCCF). Lucrările de cadastru general au fost finanțate din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin Oficiul de cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Botoșani.

Proprietarii imobilelor din cele trei unități administrativ – teritoriale, Darabani, Mihăileni și Rădăuți Prut, au început să primească noile cărți funciar de pe 23 septembrie. Cele 1.956 de imobile sunt situate în orașul Darabani – 1.071 de proprietăți, comuna Mihăileni – 242 de proprietăți și comuna Rădăuți Prut – 643 de proprietăți și au suprafața totală de 1118,56 ha. Înregistrarea sistematică a terenurilor agricole din cele două comune și orașul Darabani a început în 2018, iar lucrările au fost desfășurate pe sectoare cadastrale.

În prezent, din totalul de 882 sectoare cadastrale contractate în județul Botoșani, 30 sunt cadastrate în proporție de 100%, iar în alte 852 se desfășoară lucrări.
Într-un interviu recent, Radu-Codruţ Ştefănescu, preşedinte-director general al ANCPI, enumera Botoșaniul printre județele rămase în urmă cu lucrările de cadastru.
„Progrese notabile am înregistrat în special începând cu anul trecut… sperăm să fie contractate lucrări inclusiv în judeţele care au rămas în urmă la acest capitol precum Bihor, Sălaj, Braşov, Sibiu, Botoşani şi Constanţa”, declara, acum 10 zile, Radu-Codruţ Ştefănescu, pentru agenția națională de presă.

Obiectivul principal al PNCCF este înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri și apartamente) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. PNCCF este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI – peste patru miliarde de lei, dar și din fonduri externe obținute prin Programul Operațional Regional, în cuantum de aproximativ 312 de milioane de euro. De asemenea, în cadrul acestui proiect, altă sursă de finanțare poate fi bugetul local.

Deja ai votat!

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

Botoșani
cer acoperit de nori
7.9 ° C
10.6 °
7.8 °
97 %
2.3kmh
100 %
J
10 °
vin
18 °
S
17 °
D
3 °
lun
5 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Încă un motiv pentru care drumul secundar spre Cornișa ar trebui să fie mai larg.

EDITORIAL

N-au mai rămas prea multe zile până când vom fi chemați (din nou) la urne. S-a mai întâmplat în noiembrie, dar nu s-a pus...

EPIGRAMA ZILEI

Joi

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...