Durata călătoriei cu trenul de la Bucureşti la Suceava (447 de kilometri) se va reduce la cinci ore şi 30 de minute, pentru trenurile de călători, după mulţi ani în care restricţiile de viteză au prelungit durata acestei călătorii până la șapte ore și 15 minute (n.r. – plecare din Suceava la 22:17, sosire în București, a doua zi, la 5:31).
„Personalul feroviar al CFR SA a ridicat până în prezent peste 90% din numărul total al restricţiilor de viteză existente pe Magistrala Bucureşti – Suceava, iar până la sfârşitul lunii acestea vor fi eliminate în totalitate. Menţionăm faptul că restricţiile de viteză au fost ridicate prin efortul depus de angajaţi specializaţi din cadrul regionalelor Bucureşti, Braşov, Iaşi şi Constanţa, care au finalizat deja lucrările de reparaţii, la această oră fiind în desfăşurare lucrările pentru ridicarea ultimelor restricţii de viteză de pe raza Regionalei CF Galaţi”, se menţionează într-un comunicat al CFR SA.
Feroviarii precizează totodată că, în măsura eliminării ultimelor limitări de viteză, se analizează şi posibilitatea reducerii timpilor de circulaţie la cinci ore. Schimbările vor intra în vigoare odată cu noul mers al trenurilor, pe 13 octombrie.
„Reducerea duratei de călătorie între Bucureşti şi Suceava este unul dintre obiectivele propuse şi atinse pentru noul Mers de Tren”, a declarat Constantin Axinia, director general al CFR SA.
CFR SA, administratorul infrastructurii feroviare, a informat, de asemenea, şi operatorii de transport de călători şi de marfă că timpii de mers între Bucureşti şi Suceava se vor reduce cu peste o oră şi pot transmite deja solicitări de modificare a traselor şi a numărului de trenuri pentru relaţia Bucureşti Nord – Suceava, conform noului program de circulaţie.
Odată cu reducerea numărului de ore pe ruta Suceava – București, călătoria cu trenul devine o alternativă viabilă pentru botoșăneni în locul celui rutier, în condițiile valorilor actuale de trafic și a stării precare a drumului. Mai trebuie spus că majoritatea botoșănenilor care preferă să meargă în Capitală cu tenul, o fac de la Verești sau Suceava pentru a evita tronsonul Botoșani – Verești, care se parcurge într-o oră și în condiții demne de începutul secolului trecut.