Nu doar lipsa medicilor duce la probleme în desfăşurarea actului medical la cea mai mare unitate sanitară din judeţ. După ce pensionarea unui medic a pus existenţa secţiei Săveni sub semnul întrebării în urmă cu câteva luni, de câteva zile cabinetul de ortopeie din Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Judeţean a fost pur şi simplu închis. Totul în momentul în care se apropie sezonul rece, iar pacienţii sunt acum purtaţi de la o uşă la alta, aceştia ajungând fie în Urgenţe, fie dirct pe secţia de ortopedie, aglomerând holurile şi activitatea medicală din spital.
Situaţia a fost generată după ce asistenta care asigura activitatea în cabinetul medical din cadrul ambulatoriului, s-a pensionat. Cum numărul de asistenţi pe secţia era şi aşa sub limita de avarie, aceasta nu a putut fi înlocuită, iar activitatea în cabinetul de ortopedie a fost sistată. De luni, pacienşii sunt întâmpinaţi cu un semn mare, prin care sunt informaţi că, începând cu data de 09.09.2019, din cauza lipsei de personal medical, „cabinetul de ortopedie şi traumatologie îşi suspendă activitatea”.
Astfel, oamenii care erau programaţi la consultaţii, la prelungirea unor concedii medicale sau la schimbat sau scos ghipsul, au stat în faţa uşii fără a primi vreo explicaţie. „Medicul era în cabinet, însă a spus că nu au asistent şi nu pot acorda consultaţii”, a povestit un botoşănean care avusese programare. Situaţia personalului mediu este una grea în întregul spital, de altfel pe secţia de ortopedie o altă asistentă fiind în concediu medical după ce a fost victima unui accident rutier, iar o alta fost nevoită să îşi scurteze concediul medical pentru a nu fi afectată activitatea şi în sălile de operaţii ale secţiei ortopedie.
Conducerea unităţii sanitare caută în prezent soluţii pentru a se ieşi din situaţia de criză, mai ales că se apropie sezonul rece, când numărul celor cu traumatisme va creşte simţitor, iar în prezent pacienţii care au nevoie de consultaţii încearcă să ajungă direct pe secţie la medicii care trebuie să îi consulte.