Bărbatul ajuns la spital cu hopotermie nu a mai supravieţuit. Acesta a decedat luni noapte în spital, pe secţia de reanimare, după ce, timp de o săptămână, au încercat să îl stabilizeze. În vârstă de 58 de ani, din Vârfu Câmpului, bărbatul a ajuns la Spitalul din Dorohoi în stare critică, după ce a stat trei zile în beciul propriei case. Ulterior, acesta a fost găsit de vecinii alertaţi de sora bărbatului, alarmată că nu îi mai răspundea la telefon. În tot acest timp, bărbatul a zăcut în beciul casei, în aceeaşi poziţie, cu faţa în jos şi cu mâna sub el. De atfel, mâna stângă şi zona corpului sub care aceasta a stat făcuseră deja cangrenă, zesutul din acele zone intrând în putrefacţie.
Vecinii au reuşit să îl scoată din beci, predându-l unui echipaj de la Ambulanţă, care l-a transportat în comă la Spitalul Dorohoi, unde bărbatul a fost stabilizat şi supus unui tratament specific pentru urcarea temperaturii şi stabilizarea funcţiilor vitale. Ulterior, în momentul în care a fost stabilizat, după câteva ore, acesta a fost direcţionat la Botoşani, pentru a fi internat pe secţia de reanimare pentru supraveghere medicală, acesta având temperatura internă de doar 30,2 grade, la extremităţi aceasta fiind mult mai scăzută.
Din păcate, starea acestuia a continuat să se agraveze pe parcursul ultimelor zile, mai multe organe interne cedând din cauza expunerii îndelungate la frig, dar şi a unor afecţiuni cronice mai vechi de care suferea, iar luni seară a decedat.
Hipotermiile moderate (de la 35 la 32°C) sunt însoţite de frisoane intense (mijloc de apărare a organismului de producerea de căldură), grave (de la 32 la 26°C) şi majore (sub 26°C) însoţite de tulburări ale stării de conştienţă (chiar comă), depresie respiratorie, încetinire a frecvenţei cardiace şi de o scădere progresivă a presiunii arteriale cu diminuarea debitului cardiac.