duminică, aprilie 6, 2025
AcasăLocal BTCopil opărit cu ceai

Copil opărit cu ceai

Un copil de 1 an, din Dorohoi, a ajuns la spital după ce a fost opărit cu ceai. Copilul a fost preluat de o ambulanţă şi adus la spital. Incidentul a avut loc în casa părinţilor, care locuiesc în apropiere de Dorohoi.

Mama micuţului a pregătit un ceai pentru a-i da copilului să bea şi a pus recipientul cu lichidul fiert la răcit. La un moment dat, din neatenţie, copilul care se juca în apropiere a lovit recipientul, care s-a răsturnat, iar o parte din lichid i-a venit copilului peste corp, mai exact în zona subraţului drept.

Alarmată de ţipetele acestuia, mama a sunat la 112, iar o ambulanţă l-a preluat e micuţ şi transportat la secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean. „Pacientul a suferit arsuri prin lichid fierbinte în zona axilară. A fost stabilizat în serviciul nostru, după care internat pentru monitorizare şi tratament”, a spus un asistent din cadrul CPU Pediatrie.

ISU Botoșani a declanșat la nivelul județului o campanie de conștientizare a riscurilor din bucătărie. Aragazul, plita, cuptorul, cuptoraşul din curte, cuptorul cu microunde pot provoca arsuri serioase unui copil, dacă le atinge când sunt fierbinţi. Foloseşte la aragaz, pe cât e posibil, arzătoarele dinspre perete. Îndreaptă mânerele tigăilor şi cratiţelor spre perete, ca micuţul tău să nu fie tentat să le apuce.

Dacă sursa de căldură a casei şi locul de gătit e plita, ai mare grijă la copil! Ia toate măsurile ca micuţul să nu aibă acces la plită sau uşiţa sobei fierbinţi! E foarte periculos să-l laşi fără supraveghere, măcar şi pentru un minut,  într-o încăpere unde există o plită încinsă.  Atenţie, de asemenea, ca micuţul să nu se rostogolească pe plită, în cazul în care cuptorul face corp comun cu plita.

“Ceaşca cu ceai sau cafea ori vasele cu conţinut fierbinte sunt cauze frecvente de opărire a celor mici. Puneți vasele cu conţinut fierbinte, după ce le-ați luat de pe foc, în locuri inaccesibile copilului, la înălţime”,  a precizat Dorina Lupu, ofițer în cadrul ISU Botoșani.

Atenţie și la cana cu ceai sau cafea – pune-o departe de marginea mesei, în nici un caz pe dulăpior, noptieră, etc.

Deja ai votat!

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

Botoșani
cer acoperit de nori
3.9 ° C
4.6 °
3.9 °
89 %
1.3kmh
100 %
S
4 °
D
6 °
lun
5 °
mar
8 °
mie
5 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Pentru cei care uită cam repede prin ce-am trecut e necesară o excursie la gară.

EDITORIAL

Unul dintre subiectele dezbătute în cea mai recentă ședință a CL Botoșani a avut ca … „obiecte ale muncii”, două clădiri istorice, de patrimoniu,...

EPIGRAMA ZILEI

Când s-a întors din armată Nu a mai găsit-o fată; Azi, alt șoc l-a dărâmat: A găsit-o, dar ... băiat!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...