Pesta porcină se extinde într-un ritm îngrijorător. Astfel, în mai puţin de o săptămână, la Vlăsineşti a apărut cel de al doilea focar de pestă porcină africană la domestic. Acesta a apărut într-o gospodărie de contact cu primul caz din sat. Una dintre familiile vecine cu cea în care a apărut primul caz de pestă la Vlăsineşti a portat virusul în propria gospodărie, astfel că autorităţile au decis să elimine atât scroafa adultă care era crescută în gospodărie, cât şi cei opt godaci ai săi.
În acest context, reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) fac apel către deţinătorii de porci să respecte măsurile impuse pentru combaterea molimei, în special să nu intre la animale cu hainele şi încălţămintea cu care mers la câmp, în pădure sau la alte persoane care cresc porci, să anunţe imediat veterinarul la primul semn de boală al animalelor şi să achiziţioneze carne şi preparate din carne doar din unităţi autorizate.
La momentul actual, în judeţ, la porcul domestic, sunt opt focare pestă porcină active (câte două la Rediu, Hăneşti şi Vlăsineşti şi câte unul la Păltiniş şi Hudeşti) şi două stinse, ambele la Pomârla. Au fost ucişi sau au murit 63 de porci domestici.
Pe de altă parte, virusul a fost confirmat şi la alţi trei mistreţi găsiţi morţi pe fondul de vânătoare de la Hăneşti, astfel că bilanţul pestei porcine la porcul sălbatic a ajuns la 82 de animale moarte sau împuşcate, care aveau virusul.