Moarte cumplită pentru un bărbat de 48 de ani. Originar din localitatea Iacobeni, comuna Dângeni, acesta a murit electrocutat după ce s-a atins din neatenţie de o parte metalică a unui tractor.
Accidentul nefericit a avut loc sâmbătă dimineaţă, în momentul în care bărbatul încerca să repare un tractor. Acesta avea un prelungitor conectat la o priză electrică, pus pe caroseria tractorului, pentru a ataşa la acesta un bec să poată vedea mai bine în zona în care efectua reparaţia.
La un moment dat, însă, probabil din cauza improzivaţâiei electrice, partea metalică pe care era aşezat triplul ştecher a făcut un scurt circuit chiar în momentul în care bărbatul era în apropierea acesteia. A fost trântit la pământ, fiind găsit inconştient de vecini, care au apelat serviciul 112. la faţa locului au ajuns două ambulanţe, cadrele medicale începând imediat resuscitarea acestuia. „Din păcate, nu s-a mai putut face nimic pentru salvarea acestuia. Au fost efectuate manevrele de resuscitare timp de aproape 60 de minute, însă fără niciun rezultat, fiind declarat decesul”, a precizat un reprezentant al ISU Botoşani.
Din câte se pare, bărbatul ar fi atins din greşeală cu urechea partea metalică aflată sub tensiune, moment în care s-a format un arc electric, care i-a străpuns corpul.
Cazul a fost preluat de poliţie, care a declanşat o anchetă pentru moarte suspectă, fiind solicitată şi efectuarea unei autopsii în vederea stabilirii exacte a cauzelor decesului.
I.S.U. Botoşani şi E.ON România au demarat o campanie în tot judeţul, care face parte dintr-un plan naţional de conştientizare a populaţiei, denumită RISC (Renunţă! Improvizaţiile sunt catastrofale). Improvizaţiile la instalaţiile electrice şi de gaze naturale pot provoca adevărate tragedii, cu pierderi de vieţi omeneşti şi / sau pagube materiale importante, mesajele campaniei fiind cât se poate de sugestive: „Pune capăt improvizaţiilor, nu vieţii!” şi „Nu lăsa viaţa să devină o amintire!” Spune NU improvizaţiilor!”.
Campania R.I.S.C. se derulează în judeţul Botoşani din luna noiembrie a anului trecut, iar acţiunile derulate au vizat diseminarea informaţiilor privind riscurile pe care le implică folosirea greşită a aparatelor alimentate cu gaze naturale, respectiv improvizaţiile la instalaţiile electrice şi de gaze naturale. „Oamenii trebuie să realizeze importanţa realizării intervenţiilor la instalaţii eletrice sau de gaze numai de către personal autorizat, pentru a preveni astfel de evenimente nedorite”, a precizat ofiţerul Dorina Lupu, din cadrul ISU Botoşani. .