duminică, aprilie 6, 2025
AcasăLocal BTSute de elevi de clasa a VIII-a au ratat Evaluarea Naţională

Sute de elevi de clasa a VIII-a au ratat Evaluarea Naţională

Sute de absolvenţi de gimnaziu nu au susţinut Evaluarea Naţională din cauză că sunt corigenţi sau repetenţi. Datele centralizate prezentate de Gabriel Hârtie, inspector şcolar general, arată că în acest an şcolar au rămas corigenţi 424 de elevi de clasa a VIII-a, reprezentând 9,06% din total. În anul şcolar 2017 – 2018, numărul corigenţilor a fost de 464 (10,05%).

Dacă elevii corigenţi mai au o speranţă că-şi vor rezolva situaţia şcolară în această vară, elevii repetenţi vor trebui să repete anul, asta dacă nu s-au hotărât între timp să încheie definitiv socotelile cu şcoala. La finele acestui an de învăţământ au fost declaraţi repetenţi 43 de elevi (0,92%), în timp ce anul trecut au fost 54 de elevi de clasa a VIII-a repetenţi (1,17%).

Mai sunt şi 41 de elevi cu situaţia şcolară neîncheiată (0,87%), faţă de 47 de elevi (1,02%) la sfârşitul anului 2017 – 2018.

În anul şcolar trecut, în clasa a VIII-a au fost înscrişi 4615 elevi şi au promovat 4035 (87,43%). 14 elevi (0,30%) au abandonat şcoala, sau sunt plecaţi în străinătate.

În anul şcolar 2018 – 2019, din cei 4682 elevi din clasa a VIII-a aflaţi în evidenţe, au promovat 4160 (88,85%).

Situaţiile centralizate pe cei doi ani nu diferă foarte mult, în schimb, absolvenţii din acest an au rezultate mult mai slabe la Evaluarea Naţională. Dacă anul trecut 69,28% dintre candidaţi au obţinut medii peste 5, în acest an rata de promovare a fost de 63,66%.

„La nivel de judeţ avem doar 9% corigenţi. Toţi ceilalţi copii care au fost declaraţi promovaţi au fost înscrişi la Evaluarea Naţională. Cred că e singurul an în care Botoşaniul a înscris toţi copiii la examen. Le-am dat şansa tuturor copiilor să participe la acest examen să se verifice, poate şi de aceea avem procentul atât de scăzut. Dacă am fi lăsat, 16 sau 20% dintre elevi corigenţi, diferenţa de la 9 la 20 se regăsea în ponderea celor cu medii peste 5. Noi am mers în interesul copilului şi acolo unde copiii au fost între 4 – 5, le-am dat şansa de a promova clasa a VIII-a şi de a participa la acest examen”, a mai spus Gabriel Hârtie.

 

Deja ai votat!

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

Botoșani
cer acoperit de nori
3.9 ° C
4.6 °
3.9 °
89 %
1.3kmh
100 %
S
4 °
D
6 °
lun
5 °
mar
8 °
mie
5 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Pentru cei care uită cam repede prin ce-am trecut e necesară o excursie la gară.

EDITORIAL

Unul dintre subiectele dezbătute în cea mai recentă ședință a CL Botoșani a avut ca … „obiecte ale muncii”, două clădiri istorice, de patrimoniu,...

EPIGRAMA ZILEI

Când s-a întors din armată Nu a mai găsit-o fată; Azi, alt șoc l-a dărâmat: A găsit-o, dar ... băiat!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...