Conducerea Nova Apaserv ia în calcul o majorare a tarifelor. Albert Tanasă, directorul general al societăţii, a explicat că tarifele actuale nu sunt corelate cu majorarea salariului minim şi cea a preţului la energia electric. „Suntem la jumătatea lunii iunie, iar noi funcţionăm şi practicăm în continuare un tarif aprobat de ADI <AQUA> şi avizat de ANRSC în luna noiembrie a anului trecut. De săptămâna viitoare ne apucăm să întocmim o documentaţie pe care să o trimitem la ANRSC mergând pe două elemente principale şi singurele care duc la o ajustare de tarif, respectiv creşterea salariului minim pe economie de la 1.900 la 2.080 lei şi, ceea ce este mai important şi ne-a dat peste cap în aceste luni, creşterea tarifului la energie electrică cu 23%, începând cu luna ianuarie. Dacă până în decembrie am plătit la E.On facturi de până în 5,7 milioane lei lunar, acum plătim 7,6 – 7,7 milioane lei lunar, bani care nu sunt acoperiţi prin tarif. La energia electrică a fost cea mai semnificativă creştere din ultimii ani, având în vedere că ponderea principală din elementele de cost o reprezintă costul cu energia electrică. Au fost preluări de sisteme şi investiţii pe fonduri europene, extinderi de reţele, care presupun fie staţii de pompare pe apă potabilă, fie pe ape uzate, cu consumuri foarte mari de energie electrică”, a declarat Albert Tanasă.
Potrivit oficialului, se are în vedere o majorare cu 7 – 8 bani la metrul cub de apă. „Pentru utilizatori va fi o majorare de până în 10 bani la metrul cub de apă, însă, pe ansamblu, această ajustare a tarifelor contează foarte mult la volumul de apă pe care noi îl vindem”, a mai explicat directorul general al Nova Apaserv.
În prezent, Nova Apaserv încasează 4,32 lei pe metru cub, apă potabilă produsă şi distribuită pentru întreaga arie de operare şi 3,11 lei pe metru cub, canalizare – epurare.