La nivelul judeţului Botoşani, PSD a adunat o treime din voturi, peste 33%, în timp ce PNL s-a apropiat de pragul de 30%, ambele partide fiind peste media obţinută la nivel naţional, liderii lor putându-se astfel lăuda cu rezultatele avute. În schimb, USR a luat în judeţ doar ceva mai mult de 11%, fiind la jumătatea mediei naţionale. Deşi nu are o organizaţie prea solidă şi Pro România a obţinut un rezultat peste aşteptări, depăşind opt procente, fiind astfel puţin peste media naţională, în schimb, ALDE şi PMP au obţinut scoruri se sub 5%, mult sub ţintele asumate.
În municipiul Botoşani, PSD a câştigat votul politic, adunând peste 25% din voturi, în timp ce PNL s-a apropiat de scorul de 23%. De remarcat că USR a obţinut la nivelul municipiului scorul naţional şi anume aproximativ 20%.
Victoria PSD a fost mult mai categorică la nivelul Dorohoiului, unde scorul electoral a ajuns la aproximativ 35%, în timp ce PNL a obţinut doar 22,5%. USR a depăşit media judeţului, dar cu puţin, adunând aproape 13% din opţiunile electoratului.
Pe de altă parte, mai mulţi primari din judeţ au pierdut alegerile europarlamentare în localităţile pe care le conduc. Este vorba de 12 primari PNL, patru primari PSD, unul ALDE şi unul PRU care nu au reuşit să atragă voturi în favoarea partidelor pe listele cărora au fost votaţi. Primarii liberali care au pierdut alegerile sunt cei din Botoşani, Darabani, Brăeşti, Corlăteni, Coţuşca, Cristineşti, Havârna, Păltiniş, Prăjeni, Suliţa, Ştiubieni şi Vorniceni.
De cealaltă parte, PSD a pierdut alegerile la Băluşeni, Cândeşti, Truşeşti şi Româneşti. De asemenea, au pierdut alegerile primarul PRU din Viişoara, dar şi cel ALDE din Nicşeni.