Elevi şi profesori, părinţi şi bunici au lăsat cursurile deoparte şi treburile de pe acasă şi, timp de două-trei ore, au ieşit în curte la plantat copaci. Evenimentul nu a avut loc aşa… la întâmplare, ci foarte bine organizat şi chiar în şase ţări în acelaşi timp.
Concret, este vorba despre un proiect coordonat de un liceu din Turcia, la care Liceul „Elie Radu” este partener, alături de unităţi de acelaşi nivel din Estonia, Italia, Spania şi Bulgaria, evenimentul de joi fiind, aşadar, unul eTwinning.
„Proiectul se intitulează “Reflection of Generations” iar ideea lui este mai mult decât binevenită pentru a apropia din nou generaţiile, familia, elevii şi şcoala. Asta pentru că tehnologia, în principal, a distanţat mult părinţii de copii, cel puţin ca preocupări, iar de bunici nu mai vorbim. S-a ajuns la situaţii în care tinerii mai petrec timp alături de familia completă doar la sărbătorile mari ale anului.”, sunt explicaţiile Alinei Badea, directorul edificiului liceal botoşănean.
Aşadar profesorii au venit cu ideea ca plantatul copacilor să intre în rândul sărbătorilor anuale. O activitate în care generaţiile se întâlnesc şi se bucură de cunoştinţele sau priceperile, sprinteneala sau dexteritatea specifice fiecărei generaţii.
Evenimentul de plantare simultană a copacilor ce reuneşte trei generaţii durează până pe 13 mai, inclusiv, deci toți partenerii din cele şase ţări derulează activităţi asemănătoare, postând fotografii şi schimbând impresii pe platforma eTwinning. Primii care au trimis dovezi ale unei distracţii asemănătoare au fost profesorii turci. (foto)
Liceul Tehnologic „Elie Radu” Botoşani a depus de asemenea un proiect cu același nume pentru aprobarea finanţării în cadrul programului european Erasmus+, acțiunea cheie 2, “Parteneriate strategice pentru colaborare și dezvoltare”. “Dacă aplicaţia va fi finanţată elevii implicaţi în aceste activităţi vor putea să viziteze cele şase ţări şi să facă „face to face” schimb de impresii despre colaborarea între generaţii.”, ne-a explicat Luiza Beatrice Tiron, coordonatorul pe Botoşani al proiectului european.
Redirecționează 20% din impozitul pe profit al companiei.
Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat.
Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro
*Baza legală poate fi consultată AICI.