Săptămâna Mare va aduce o încălzire treptată a temperaturilor, dar şi ceva nori pe cer deasupra Botoşanilor. Ploile se vor restrânge, dar nu ne vor ocoli de tot, ci vor fi mai slab cantitative.
Astăzi, pe fondul unui cer mai mult noros, temperaturile maxime vor urca spre 15ºC, în timp ce minimele vor oscila în jurul a 3ºC. Potrivit prognozei meteo, este cea mai friguroasă zi a săptămânii, senzaţia de frig este amplificată şi de vânt, care va bate cu viteze de până la 36 km/h.
De mâine, însă, temperaturile vor începe să crească, astfel că maximele vor ajunge la 17ºC, în timp ce minimele vor urca şi ele spre 7ºC. Această temperatură se va menţine şi în cursul nopţii de marţi spre miercuri. La mijlocul săptămânii, în termometre se vor înregistra 18ºC, pentru ca apoi temperaturile să crească şi să depăşească frecvent pragul de 20ºC. De altfel, şi noaptea va fi mai cald, minima ne mai coborând sub 10ºC. Astfel, pentru joi sunt prognozate o temperatura maximă de 21ºC şi una minimă de 10ºC. În Vinerea Mare şi Sâmbăta Paştelui, temperaturile maxime vor urca la 22ºC, în timp ce minimele vor fi de 11ºC. Din păcate, sâmbătă și duminică sunt anunţate şi ploi, dar ţinând cont de faptul că nu se poate face o prognoză exactă pentru mai mult de şapte zile, este posibil ca vremea să aibă alt aspect. În celelalte două zile de Paşti, dar şi miercuri, 1 Mai, vremea va fi cam pe aceleaşi coordonate, cu maxime de peste 20ºC şi minime de 11ºC-12ºC. Pentru marţi, se anunţă din nou ploi răzleţe.
Temperatura medie diurnă a solului la adâncimea de cinci centimetri va înregistra valori cuprinse între 5ºC-17ºC în majoritatea regiunilor, valori favorabile parcurgerii proceselor vegetative la culturile de primăvară înfiinţate până în prezent, precum şi continuării însămânţărilor la speciile de prăşitoare. Ploile din ultima săptămână au refăcut parte din rezerva de apă din sol, astfel că regimul hidro-termic favorabil din aer şi sol va determina desfăşurarea normală a proceselor biologice ale culturilor agricole pe aproape întreg teritoriul judeţului, ritmurile de creştere şi dezvoltare ale plantelor fiind chiar mai intense în zonele de câmpie.