În ultimele două luni, Muzeul de Ştiinţele Naturii Dorohoi a intrat într-un amplu proces de reorganizare a expoziţiei de bază. Rodul activităţii muzeografilor coordonaţi de Mihaela Ştefură, şeful secţiei, a putut fi admirat în aceste zile de elevii care au vizitat muzeul în cadrul programului „Săptămâna altfel”.
Prima vizată de noul concept de expunere a fost colecţia de fluturi şi insecte donată de profesorul Ioan Nemeş, impresionantă din punct de vedere ştiinţific şi al numărului mare de exponate colectate de o singură persoană. Colecţia include 250.000 de exemplare.
În alte săli au fost realizate diorame (prezentare spațială a unei porțiuni de ecosistem, în care se expun animale împăiate, păsări – n.r.) în care se regăsesc animale şi păsări.
„Am încercat în aceste diorame să prezentăm ecosistemele din jurul Dorohoiului, avem pădurea de la Gorovei, dealul Polonic, lacul Ezer. În antiteză, am făcut pădurea de conifere. Am încercat să redăm cât mai fidel mediul de viaţă al păsărilor şi animalelor”, a explicat Mihaela Ştefură.
Exponatele au fost puse în valoare prin diorame, conceptul fiind modern şi în ton cu aşteptările publicului.
„Ne bucurăm că eforturile de a reorganiza expoziţia au fost foarte apreciate de vizitatori”, a mai spus Mihaela Ştefură.
Reamenajarea expoziţiei de bază va continua, rezultatul muncii muzeografilor urmând a fi prezentat cu prilejul Nopţii Muzeelor.