Botoşănenilor care au case pe străzile nemodernizate le-a ajuns cuţitul la os. Revoltaţi peste măsură de faptul că în fiecare primăvară sunt nevoiţi să îndure noroaiele sau gropile care apar pe străzi şi să primească acelaşi răspuns cum că „asta se întâmplă pe străzile nemodernizate”, aceştia le recomandă edililor să iasă din birouri şi să treacă zilnic prin zonele de unde se cere cu insistenţă de câţiva ani lucrări.
După botoşănenii care au case pe strada Grăniceri, a venit rândul celor din zona Izvoarelor, Barbu Lăzăreanu şi Vâlcelei să se plângă de amarul pe care-l îndură din cauza străzilor. „Ne-am plâns şi la începutul lunii martie. La insistenţele noastre, străzile Izvoarelor şi Vâlcelei au fost oarecum reabilitate, însă au apărut din nou cratere. Ne rupem maşinile. Vrem ca aceste străzi să fie reabilitate şi asfaltate, iar lucrările să nu ţină doar câteva săptămâni”, a declarat un botoşănean care are casă pe strada Barbu Lăzăreanu.
Anul trecut, tot în luna martie, botoşănenii din acele zone au fost la un pas de revoltă, tot din cauza stării deplorabile a străzilor. Situaţia nu s-a schimbat. Pe Izvoarelor o porţiune din stradă s-a vălurit, astfel că e dificil de trecut pe acolo cu maşina. Jalea mare este pe Vâlcelei, unde pe o porţiune efectiv se poate trece numai cu maşini puternice de teren. „Am încercat că urc cu maşina, dar am renunţat pentru că nu-mi dau bani cei din primărie să o repar. Am preferat să ajung în oraş făcând un ocol prin cartierul ANL Cişmea”, a spus un alt botoşănean.
Porţiunea vălurită de pe Vâlcelei îi pune la încercare şi pe pietoni, aceştia găsind cu greu loc de trecere pe marginea drumului. Probleme sunt şi pe strada Barbu Lăzăreanu, mare parte din pietriş fiind dus la vale de apa pluvială. Degradat este şi canalul cu dale pe unde ar fi trebuit să se scurgă apele pluviale.
Marian Murariu, viceprimar al municipiului, cel care coordonează lucrările de întreţinere şi reparaţii străzi, a explicat pe Izvoarelor şi Vâlcelei s-a intervenit de două ori de la începutul anului. „Aceste străzi sunt pietruite şi nu au o fundaţie dimensionată corespunzător. De asemenea, sunt în pantă, lucru ce complică şi mai mult lucrurile. În fiecare primăvară, după topirea zăpezilor, sau după ploi abundente, fundaţia străzilor se înmoaie şi sub acţiunea traficului, acestea se degradează. În acea zonă s-au extins reţelele de apă şi canalizare şi prin săparea şanţurilor, străzile s-au destabilizat şi mai mult. Vom interveni şi în perioada următoare pe aceste străzi pentru a rezolva problemele semnalate de cetăţeni”, a mai spus Marian Murariu.
Botoşănenii nemulţumiţi sunt mai puţin interesaţi de câte şedinţe se organizează în primărie, sau de explicaţiile oferite de viceprimar, ei dorind să vadă pe străzile lor utilaje la lucru, pentru a putea să circule în condiţii normale.