Reprezentanţii Poliţiei Locale au sesizat organele de urmărire penală, după ce un botoşănean a demolat casa de lângă Inspectoratul Şcolar Judeţean. Casa a fost pusă la pământ în urmă cu câteva luni. „Proprietarul acelei clădiri a solicitat de la Primăria Botoşani certificat de urbanism pentru demolarea clădirii. Având în vedere că acea clădire se afla în zona de protecţie a unui monument istoric, respectiv clădirea IŞJ, s-a solicitat prin certificatul de urbanism avizul Ministerului Culturii. Reprezentanţii ministerului nu au fost de acord cu demolarea totală a clădirii, deoarece era o clădire veche, frumoasă, care avea caracteristicile unui monument istoric. Ministerul a avizat doar demolarea anexelor din spatele acelei case”, a declarat Marian Murariu, viceprimar al municipiului.
Plecând de la avizul dat de Ministerul Culturii, reprezentanţii Serviciului Urbanism au emis un certificat de urbanism pentru demolare parţială, nefiind emisă vreo autorizaţie de construire. „Colegii de la Poliţia Locală au făcut un control şi au constatat că acea clădire a fost demolată. Conform legii, la toate clădirile care se află în perimetrul unui monument istoric, lucrările de construcţie sau de demolare trebuie făcute cu autorizaţie şi cu avizul Ministerului Culturii. Proprietarul acelei clădiri a făcut lucrările fără autorizaţie, iar Poliţia Locală a sesizat organele de urmărire penală”, a mai spus Marian Murariu.
Casa care a fost demolată a fost nelocuită mulţi ani. În octombrie 2017, în acea casă şi-a găsit refugiu un adolescent fugit dintr-o unitate socială.