În şedinţa de la finele acestei luni, consilieri municipali vor dezbate şi proiectul de hotărâre pentru aprobarea regulamentului vizând vânzarea apartamentelor ANL. Proiectul s-a aflat în consultare publică până pe 6 martie, însă, potrivit celor precizate de Cosmin Andrei, viceprimar al municipiului, nu au fost primite amendamente sau propuneri pe marginea acestuia. În aceste condiţii, edilii nu mai trebuie să organizeze o dezbatere publică, urmând ca proiectul să fie direct supus atenţiei aleşilor locali.
Societatea Locativa a primit până la această dată 163 de cereri de cumpărare a apartamentelor ANL. Anul trecut, de la bugetul local au fost asigurate fonduri pentru realizarea cărţilor funciare pentru blocurile ANL de pe Aleea Călugăreni, blocurile O4 şi H4 din zona centrală a oraşului. În bugetul local pe acest an vor fi prinse fonduri pentru continuarea procedurilor preliminare vânzării propriu zise.
Preţul de vânzare este cel stabilit anul trecut, respectiv 1600 de lei metru pătrat arie desfăşurată. Potrivit ultimelor calcule, preţul la locuinţele ANL pleacă de la 22.000 de euro şi ajunge la aproximativ 50.000 de euro, la apartamentele cu patru camere. Fondurile încasate din vânzarea locuinţelor vor fi virate la ANL, în vederea construirii de noi locuinţe. Municipalitatea botoşăneană are contracte cu 631 de chiriaşi care locuiesc în apartamente ANL.
Tot calculează prețul pe metrul pătrat la nivel național. Dar în funcție de zona nu se tine seama. ANL-urile de la Cișmea în afara orașului , de unde trebuie safaci naveta, in plus este plin de tigani, si unde se mai construiesc doua blocuri special pentru țiganii din parcul tineretului, acolo din doua garsoniere vor sa facă un apartament, iar restul țiganilor sa-i aducă in blocurile noi de la cismea. Au aceste locuințe situate intr-o zona rau famata același pret ca cele centrale sau o zonalinistitalta cum sunt cele de la Bucovina?