În această perioadă, conducerea Nova Apaserv şi liderii sindicatelor din unitate poartă negocieri pe noul contract colectiv de muncă. Actualul contract colectiv de muncă expiră pe 28 martie. Angajaţii unităţii aşteaptă ca salariile să le fie majorate, în baza noilor reglementări. „Nu ştiu dacă vom în măsură să stabilim ceva concret pe partea de salarizare, pentru că aşteptăm legea bugetului de stat, să vedem care sunt posibilităţile acordate de legiuitor, ca să modificăm fondul de salarii. Am avut o primă întâlnire cu sindicatul şi urmează să avem şedinţele săptămânale prin care sperăm să ajungem la un acord de încheiere a unui nou contract”, a declarat Albert Tanasă, directorul general al Nova Apaserv.
Potrivit oficialului, obligaţiile financiare ale societăţii nu ar putea fi rezolvate în totalitate, chiar dacă nivelul încasărilor, raportat la valoarea facturilor, ar fi de 150%. „La bugetul de stat nu avem datorii, cu salariile suntem la zi. Am plătit rata la Samtid, care e de 400.000 de lei, am dat şi avansurile la timp pe februarie, plus, că în fiecare lună plătim câte 400.000 de lei în contul hotărârilor judecătoreşti. Cred că undeva până la finele acestui an, după calculele pe care le-am făcut noi, o să reuşim să terminăm şi cu plata hotărârilor judecătoreşti. La anul, dacă vom scăpa de pietroiul care se cheamă provizioanele pe hotărâri judecătoreşti, vom putea aduce şi furnizorii aproape la zi, ca şi plăţi”, a explicat Albert Tanasă.
Obligaţia financiară care le creează emoţii şefilor din Nova Apaserv este rata la BERD, de 450.000 de euro, care trebuie achitată până la jumătatea lunii aprilie.
„Până la aprobarea bugetului societăţii, sunt cheltuieli legate de exploatarea sistemului. Dacă se duce o vană, o pompă de o valoare mai mare, nu avem cum să o lăsăm până aprobăm bugetul, trebuie să vedem de unde luăm banii şi să facem investiţia ca să asigurăm funcţionarea sistemului”, a mai arătat Albert Tanasă.