Municipalitatea botoşăneană a început anul în forţă, în ceea ce priveşte costurile activităţii de deszăpezire – salubrizare. Datele centralizate de conducerea Urban Serv şi prezentate de Cosmin Andrei, viceprimar al municipiului, arată că pe partea de salubrizare (întreţinere străzi, trotuare, spaţii verzi) primăria a plătit în luna ianuarie o factură de 288.000 de lei. „Pentru deszăpezire am plătit 500.000 de lei, la care se adaugă 326.000 de lei, cheltuieli cu materialul antiderapant. S-au folosit 900 de tone de sare, 16 tone de clorură de calciu şi 24 de material antiderapant în amestec (nisip cu sare)”, a precizat edilul.
Activitatea pe partea de salubrizare şi deszăpezire străzi îi nemulţumeşte pe mulţi botoşăneni, date fiind reacţiile de pe reţelele de socializare, dar şi sesizările trimise primăriei. Problemele pleacă şi de la faptul că nu toate străzile sunt prinse în careul de salubrizare – deszăpezire, unde societatea Urban Serv este obligată să intervină prin contract. În celelalte zone, potrivit conducerii Urban Serv, se acţionează numai la comanda conducerii primăriei.
Situaţiile de lucrări şi cantităţile de materiale folosite de Urban Serv sunt confirmate zilnic de către funcţionarii Direcţiei Ediliare din cadrul Primăriei Botoşani.
„Muncitorii şi utilajele Urban Serv au intervenit în oraş, dar ca în orice activitate este loc de mai bine. Trebuie făcută o dotare tehnică mai bună, ca să fie rezultate mai bune. Înlocuim munca manuală cu cea mecanizată, că acesta este dezideratul, dar trebuie făcută şi în acord cu situaţia de pe străzi”, a explicat Cosmin Andrei, viceprimar al municipiului.
Edilul a explicat că activitatea pe întreţinere străzi este îngreunată de maşinile parcate lângă trotuare. „Astăzi pe strada Primăverii se mătura manual pentru că sunt maşini parcate. Acţiunea mecanizată se poate face doar pe mijlocul străzii, la fel şi pe Pacea, unde sunt maşini parcate, iar numărul lor a crescut atât de mult, încât nu le putem lua să le ducem în altă zonă”, a explicat Cosmin Andrei.