sâmbătă, aprilie 5, 2025
AcasăLocal BT104 acte ale primăriilor botoşănene, declarate ilegale de Prefectură

104 acte ale primăriilor botoşănene, declarate ilegale de Prefectură

Primarul comunei Hilişeu-Horia, Ioan Butnaru, a fost campionul anului trecut la dispoziţii ilegale. Acesta este una dintre concluziile bilanţului Prefecturii Botoşani pe 2018 prezentat ieri, în cadrul unei şedinţe de Colegiu Prefectural de reprezentantul guvernului în teritoriu, Dan Şlincu.
Ioan Butnaru a acordat, prin dispoziţie de primar, normă de hrană pentru angajaţii primăriei, deşi acordarea acesteia a fost amânată pentru anul 2019. În acest context, juriştii Prefecturii au considerat toate cele 42 de dispoziţii drept ilegale. „Noi am încercat să acordăm normă de hrană la toţi angajaţii de la 1 decembrie 2018 şi la un moment dat juriştii Prefecturii au considerat că nu sunt legale. Sunt aşa multe pentru că am făcut dispoziţiile nominal. Este vorba de 200 de lei de fiecare angajat. Când au venit deciziile de la Prefectură le-am arătat angajaţilor şi am refăcut dispoziţiile cu data de 1 ianuarie”, a explicat situaţia primarul Ioan Butnaru.
Câte trei hotărâri care încalcă legislaţia au emis şi primarii din Bucecea şi Mihălăşeni, iar cei din Adăşeni, Mitoc, Nicşeni şi Pomârla au semnat câte o astfel de hotărâre.
Anul trecut au fost considerate ilegale şi 52 de hotărâri ale consiliilor locale şi a Consiliului Judeţean (CJ). Cele mai multe hotărâri ilegale au fost adoptate de consiliile locale din Botoşani – şapte, Mihălăşeni – şase, Răchiţi – cinci şi câte trei la Adăşeni, Havârna, Păltiniş şi Şendriceni. De asemenea, a fost declarată ilegală o hotărâre a CJ Botoşani.
Din cele 104 de acte administrative, 99 au fost modificate, iar alte cinci sunt încă în analiza emitenţilor.

play-sharp-fill

În perioada ianuarie–decembrie 2018, au fost transmise Prefecturii Botoşani în vederea verificării legalității, 27.773 acte emise/adoptate de autoritățile administrației publice locale. Dintre acestea, au fost verificate 24.704 acte administrative, iar 3.069 sunt încă în curs de verificare. Din totalul actelor verificate, 24.600 au respectat legislaţia în vigoare.

play-sharp-fill
Deja ai votat!

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

Botoșani
cer acoperit de nori
3.9 ° C
4.6 °
3.9 °
89 %
1.3kmh
100 %
S
4 °
D
6 °
lun
5 °
mar
8 °
mie
5 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Pentru cei care uită cam repede prin ce-am trecut e necesară o excursie la gară.

EDITORIAL

Unul dintre subiectele dezbătute în cea mai recentă ședință a CL Botoșani a avut ca … „obiecte ale muncii”, două clădiri istorice, de patrimoniu,...

EPIGRAMA ZILEI

Când s-a întors din armată Nu a mai găsit-o fată; Azi, alt șoc l-a dărâmat: A găsit-o, dar ... băiat!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...