sâmbătă, aprilie 12, 2025
AcasăLocal BTBotoşănenii nu mai pot evita traversarea Sucevei în drumul spre Fălticeni

Botoşănenii nu mai pot evita traversarea Sucevei în drumul spre Fălticeni

Botoşănenii care merg spre Fălticeni nu mai pot scurta drumul prin Vereşti, pentru că reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ) Suceava şi cei ai Inspectoratului Poliţiei Judeţene (IPJ) Suceava a decis să închidă podul de peste râul Suceava. Nu distanţa este principala problemă, fiind vorba de aproximativ cinci kilometri, ci evitarea aglomeraţiei din Suceava, traversarea municipiului reşedinţă a judeţului vecin fiind îngreunată de ambuteiajele care au loc zilnic.

Podul rutier de pe drumul judeţean care leagă comunele Udeşti şi Vereşti a fost închis complet circulației rutiere, miercuri, deoarece prezintă risc iminent de prăbuşire, el fiind afectat în trecut de inundații și nu a fost reparat. Astfel, unul dintre pilonii podului s-a deplasat și riscă să se prăbușească.

Podul a fost închis și din cauză că nu se respectă restricțiile de tonaj. Localnicii susțin că pilonii podului s-au deplasat mai ales din cauza transporturilor de mare tonaj făcute de mașinile unei firme de materiale de construcţii. În zonă traficul greu fusese interzis prin indicatoare rutiere, iar pentru autoturisme viteza fusese limitată la 30 de km/h. Aceste restricţii de circulaţie nu au fost respectate.

Localnicii sunt nemulţumiţi de faptul că autorităţile au închis podul fără să anunţe măsura. Mai mult, aceştia vor să ştie când vor începe lucrările de reparaţii şi când vor fi finalizate. „S-au adus două maşini de balastru, s-au pus în capătul podului şi de acuma, câţiva ani de zile, aşa vom trăi, ca-n Evul Mediu. Vom trece apa prin pârâu, prin vad, pentru că aşa sunt soluţiile care se găsesc în România în ziua de astăzi. Sunt lucruri cu care îşi bat joc de noi cei pe care i-am ales. Asta este, suferim”, susţine un localnic afectat de decizia CJ Suceava de a închide podul circulaţiei rutiere.


Podul a mai fost afectat de inundaţii în 2010 şi a fost redat circulaţiei un an mai târziu când s-au impus restricţiile de circulaţie.

Deja ai votat!

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

Botoșani
cer acoperit de nori
10.6 ° C
11.6 °
10.6 °
70 %
2.7kmh
98 %
S
11 °
D
15 °
lun
16 °
mar
17 °
mie
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Așa e regula acum, după ce-ți rupi roata într-o groapă, lași cauciucul acolo.

EDITORIAL

În ceea ce privește porția de circ, putem spune că avem cantitate cât să dăm și la alții, calitatea e discutabilă, însă ține gândul...

EPIGRAMA ZILEI

Problema ucraineană Se va rezolva la țar Numai printr-un emisar Ales pe ... Sprânceană! - Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...