vineri, aprilie 11, 2025
AcasăLocal BTAjunul Anului Nou - zi de foc pentru muncitorii şi şefii de...

Ajunul Anului Nou – zi de foc pentru muncitorii şi şefii de la Urban Serv

La solicitarea noului Consiliu de Administraţie  al societăţii Urban Serv, astăzi, (ajunul Anului Nou) societatea a intensificat activitatea de colectare a deşeurilor menajere la cele 75 de platforme ale oraşului. Graficul urmărit de administratori şi conducerea executivă a societăţii a fost acela de ridicare a deşeurilor de trei şi chiar patru ori de la cele 75 de platforme.

Pentru prima dată în ultimii doi ani, programul de funcţionare al Depozitului de la Stăuceni din ziua de 31 decembrie a fost între orele 6.00-18.00, la solicitarea expresă a administratorilor şi a conducerii Urban Serv, solicitare susţinută de această dată de Consiliul Judeţean şi de liderii politici ai momentului.  Până în urmă cu trei săptămâni, toate  sărbătorile legale (la care se adăuga ziua de 31 decembrie) erau zile libere, în care Depozitul de la Stăuceni nu primea deşeurile menajere colectate de la municipiu.

După aprobarea, de la 1 decembrie 2018, a zilelor de lucru de sâmbătă şi a celor din categoria sărbătorilor legale (între care 31 decembrie, 2 ianuarie şi toate duminicile) programul de lucru al Urban Serv s-a pliat pe acest program extins al Depozitului de la Stăuceni.

„Astăzi, programul de colectare al deşeurilor menajere a fost în două schimburi prelungite: 5.00-19.00, cu menţiunea că deşeurile colectate după ora 18.00 se păstrează în autocompactoarele  Urban Serv până în dimineaţa zilei de 2 ianuarie. Au fost scoase la lucru  absolut toate utilajele pentru colectare deşeuri: cinci autocompactoare şi două remorci în condominiu pentru platformele de pe raza municipiului, două autocompactoare pentru ridicare deşeuri menajere de la case şi trei  autocompactoare pentru agenţi economici – toate lucrând în două schimburi prelungite. Tot astăzi s-a acţionat şi în Zona IV (colectare deşeuri în 24 de comune de pe arealul judeţului Botoşani, la un număr de 345 de platforme) cu cinci autocompactoare  (al şaselea autocompactor fiind pentru deşeuri colectate selectiv)”, a declarat Florin Egner, membru în Consiliul de Administraţie de la Urban Serv.

Florin Egner, împreună cu directorul general al Urban Serv, Simion Drelciuc, şi cu şefii de la serviciul de salubrizare, au fost pe întreaga perioadă a zilei în oraş, trecând de mai multe ori pe la platformele de colectare deşeuri menajere. Oficialii au făcut de fiecare dată fotografii pentru a demonstra activitatea echipelor societăţii. La şase platforme s-au ridicat deşeurile şi a patra oară, un autocompactor fiind programat să treacă pe la mai multe platforme şi după ora 18.30.

Cantitatea (estimată) de deşeuri pentru această zi este de peste 150 tone, în comparaţie cu cele circa 100 de tone din ziua de 31 decembrie 2017.

„În noaptea dintre ani Urban Serv va lucra şi la salubrizare în trei schimburi. În noaptea de Revelion se va lucra în acţiunile specifice de după petrecerea dintre ani cu două echipe (15 oameni). În continuare, în primul schimb din prima zi a noului an se va lucra cu acelaşi număr de muncitori”, a mai precizat Florin Egner.

Pe 2 ianuarie, Depozitul de la Stăuceni va fi, în premieră, deschis. Colectarea deşeurilor menajere  de Urban Serv se va face şi aici în program extins pe  două schimburi. Şi cealaltă activitate, de salubrizare, din a doua zi a anului se va face inclusiv în pieţe şi cimitire. Şefii de la Urban Serv sunt consemnaţi pentru aceste două zile.

Din 3 ianuarie, programul de lucru la colectare şi salubrizare intră în normal, cu diferenţa că se va extinde activitatea de ridicare a deşeurilor de pe platformele municipiului cu o zi în fiecare săptămână, în condiţiile în care Depozitul de la Stăuceni va fi deschis şi duminica.

Datorită concentrării activităţilor Urban Serv pe cele 75 de platforme de pe raza oraşului programul de ridicare a deşeurilor menajere de la case din ziua de 1 ianuarie 2019 se decalează pentru sâmbătă 5 ianuarie 2019.

Deja ai votat!

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

Botoșani
cer fragmentat
-0.5 ° C
0.6 °
-1.1 °
84 %
0.9kmh
62 %
vin
4 °
S
7 °
D
14 °
lun
17 °
mar
15 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

În sfârșit, poezia e protejată la Botoșani.

EDITORIAL

Chiar dacă România este republică semi-prezidențială – cu șef de stat și de guvern – președintele are importanța lui, mai ales la capitolul imagine...

EPIGRAMA ZILEI

Berbecuț Bârsan, ce ești năzdrăvan, Doar tu ne-ai băgat, adânc în rahat Deși ai primit, lucrări, înmiit De la noi, șira de paie și oloiul din tigaie... -...

HAPPY CINEMA

Primăvara vine cu o veste extraordinară pentru iubitorii de film! Între 22 aprilie și 31 mai, Happy Cinema îți oferă ocazia de a viziona...

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...