Ieri s-a întrunit Consiliul de Administraţie al Urban Serv, unul dintre subiectele abordate fiind legate de activitatea de salubrizare derulată în preajma Crăciunului.
Florin Egner, membru în Consiliul de Administraţie, a explicat că de la an la an creşte cantitatea de deşeuri colectată în municipiu în preajma Crăciunului. Astfel, dacă pe 24 decembrie 2017 s-au strâns 110 tone de deşeuri din oraş, în acest an, în aceeaşi zi, cantitatea colectată a fost de 147 de tone.
„Pe 24 decembrie, angajaţii Urban Serv au lucrat până seara, în două schimburi prelungite, până când au putut să ducă deşeurile la Stăuceni. După aceea, au încărcat maşini şi au stat cu acestea pline. Am avut vreo trei puncte de colectare unde au venit cetăţeni cu maşini şi au descărcat gunoiul şi nu s-a mai putut intra cu tomberoanele goale. Am făcut fotografii ca să le dăm la Poliţia Locală. Mai mult, pe 25 decembrie a fost închis depozitul de la Stăuceni. Noi nu înţelegem de ce administratorul de la Stăuceni nu pune un om care să stea acolo să primească deşeuri, deoarece Urban Serv are capacitatea de a ridica gunoiul din oraş. Problema este că nu îl primesc cei de la Stăuceni. Nu ar fi probleme dacă depozitul de la Stăuceni ar fi deschis permanent”, a precizat Florin Egner.
Potrivit acestuia, muncitorii Urban Serv vor avea program normal pe 30 şi 31 decembrie. Pe 30 decembrie va fi deschis şi depozitul de la Stăuceni, însă nu şi pe 31 decembrie şi 1 ianuarie.
Florin Egner a dat asigurări că nu vor mai fi probleme în privinţa salubrizării oraşului. „De Revelion va fi mai bine. I-am spus directorului general Simion Drelciuc că pe 31 decembrie vreau să meargă cu mine cu maşina pe la toate punctele de colectare a gunoiului, aşa cum am fost pe data de 25. Sunt multe lucruri de criticat, dar oamenii Urban Serv chiar sunt conştiincioşi”, a spus Florin Egner.
Începând cu ianuarie 2019, muncitorii Urban Serv vor avea la dispoziţie două utilaje noi achiziţionate în leasing, iar în vară unitatea va primi încă două compactoare noi, achiziţionate cu bani de la bugetul local.
Pentru a nu mai exista discuţii de genul „cetăţenii aruncă pungi cu deşeuri pe lângă containere” sau „muncitorii de la Urban Serv nu ridică şi deşeurile de lângă containere”, Cosmin Andrei, viceprimar al municipiului, a propus ca la platformele de colectare a deşeurilor să fie montate camere de luat vederi.
Cat tupeu si nerusinare. Tomberoanele sunt pline in cartierul meu pentru ca Urban Serv-ul vine din ani in pasti adunandu-se un morman de gunoi pe langa. Platim 13 lei de persoana la bloc, cu premize de a creste iar tariful, si e o bataie de joc al Urban Serv-ului. La Iasi tariful e de 8,90 lei si colectarea selectiva incepe a merge iar pubelele sunt ridicate si de 2-3 ori pe zi in zonele aglomerate, fiind curate zonele de colectare. Rusine sa va fie cata manipulare din partea unor “nascuti” directori care nu se mai satura de functii si parale. Monitorule! Tu ai foto reporteri carora nu le e greu sa faca un tur al orasului.
Pai am dat sute de fotografii, probabil, cu locurile de depozitare a gunoiului pline. Mai ramane sa il strangem noi, ca altceva nu mai stiu ce e de facut.
Nesimțiți sunt cei care arunca gunoiul pe jos. Se vede în fotografie cum în partea stanga sunt cateva tomberoane goale. Gunoiul de pe jos ar încăpea acolo.
Nu e chiar așa. Cand au aruncat oamenii gunoaiele pe jos, tomberoanele erau pline. Apoi, au venit cei de la Urban Serv, au strâns golit tomberoanele, dar atât, gunoiul de pe jos a rămas acolo. Sunt nesimțiți destui, dar nu e plin orașul de ei, să știți.