Parcul Regional de Agrement Turistic şi Sportiv Cornişa se anunţă a fi un proiect de succes al municipalităţii. După ce sute de botoşăneni de toate vârstele au testat patinoarul acoperit şi partea de bazine interioare şi s-au declarat încântaţi de condiţiile de acolo, municipalitatea a bifat încă o realizare legată de această zonă de agrement.
Cătălin Flutur primarul municipiului, a anunţat astăzi că prin hotărâre de guvern primăria a primit de la Ministerul Apărării Naţionale un teren aflat lână zona de agrement, dar şi construcţiile existente acolo.
Perspectiva extinderii zonei de agrement compensează în mare parte greutăţile cu care s-a confruntat municipalitatea în derularea acestui proiect, dată fiind vecinătatea cu unitatea militară din acea zonă. Edilii au fost nevoiţi să reamplaseze unele obiective, să realizeze un gard din lemn care să delimiteze cele două proprietăţi, dar au schimbat şi proiectul la patinoar, realizând un acoperiş din lemn, în locul celui metalic stabilit prin proiect.
„Terenul va fi folosit pentru dezvoltarea zonei de agrement. Avem la dispoziție 10 ani pentru a ne face investițiile în zonă. Pe lângă cei 37.000 de metri pătrați de teren mai sunt și construcții specifice care existau în zonă aparținând Ministerului Apărării Naționale, pe care o să încercăm să le transformăm în ceva util pentru zona Cornișa”, a explicat primarul.
Graţie terenului primit de la Armată, zona de agrement va putea fi extinsă. Astfel, va fi amenajată o zonă pentru autobuze, autocare, rulote, inclusiv infrastructură rutieră şi pentru serviciile comunitare de utilităţi publice, dar şi alte obiective de interes.
Cătălin Flutur a reamintit că încă de la demararea proiectului Cornişa edilii au cerut acel teren de la Armată, existând încă din anul 2010 – 2011 disponbilitatea de a fi mutată infrastructura militară de acolo, pe cheltuiala municipalităţii. Spre deosebire de terenul de pe Şoseaua Iaşului, unde ministerul a solicitat 50% dintre apartamentele care vor fi realizate în noul cartier ANL, terenul din zona Cornişa a fost cedat fără a se cere ceva în schimb.
Lucrările la Parcul Cornişa au început în iunie 2013 şi au costat aproximativ 80 de milioane de lei. Parcul se află acum în etapa de autorizare a obiectivelor, existând posibilitatea de a fi deschis pentru public până la finele acestui an, în condiţiile în care vor fi obţinute autorizările necesare.