Zeci de elevi din Botoşani şi din ţară au sărbătorit Centenarul Marii Uniri participând la cea de a XIII-a ediţie a Concursului Naţional de Construcţii Electronice TEAM, organizat de Palatul Copiilor Botoşani, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean. Competiţia este renumită la nivel naţional, dovadă participarea numeroasă şi valoroasă înregistrată de-a lungul anilor.
Concursul a inclus cinci probe pe trei categorii de vârstă, respectiv probă practică (realizarea unui montaj electronic), proiectare (proiectarea unui circuit electronic, clasic, pe hârtie), teorie (evaluarea cunoştinţelor teoretice în domeniul electronic), lucrări tehnice (prezentarea lucrărilor realizare în acest an de către elevi), proiectare pe calculator (proiectarea unui circuit electronic, cu un soft la alegere).
Luisian Grigore, coordonatorul cercului de fizică aplicată de la Palatul Copiilor, organizatorul concursului, a declarat că s-au acordat maxim cinci premii pe probă și categorie de vârstă, echipa din Botoșani obţinând nouă premii I, şase premii II şi trei premii III.
Din echipa botoşăneană au făcut parte elevii Alexandru Grigoruţă, Tamara Sauciuc, George Sauciuc, Dorin Grigoruţă, Sebastian Ilica, George Ursu, Tudor Anisie, Ana Otiliea Ţepeş, Ruxandra Ţepeş, Andrei Coroliuc, Tudor Popovici, Tudor Chelariu, Vlad Corneschi, Robert Aciobăniţei.
„Concursul de la Botoşani a reprezentat finalul unui maraton competiţional organizat în luna noiembrie care a început cu Robocallange, Salonul Naţional de Inventică de la Romexpo şi Concursul Naţional de la Iaşi. Copiii sunt obosiţi după aceste competiţii, dar premiile au fost pe măsură. La Romexpo, concursul de nivel universitar, am obţinut menţiune cu proiectul de securizare a suprafeţelor mari. La Iaşi am primit trofeul, un simbol al unităţii românilor şi foarte multe premii pe partea de proiecte şi de robotică”, a mai precizat Luisian Grigore.