Casa Tineretului a găzduit aseară un spectacol dedicat Centenarului Marii Uniri şi Zilei Naţionale a României. Sute de botoşăneni au participat la acest concert extraordinar organizat de două instituţii de cultură finanţate de la bugetul judeţului, Şcoala Populară de Arte „George Enescu” şi Orchestra Raspozii Botoşanilor. La spectacol au fost prezenţi şi Costică Macaleţi şi Liviu Constantin Toma, preşedintele, respectiv vicepreşedintele Consiliului Judeţean.
Concertul a reunit voci din România (Botoșani și Gorj) și Republica Moldova şi a fost deschis de grupul “Balada” din Pelinia, Raionul Drochia, Republica Moldova. Artiştii au impresionat prin prestanţă, dar şi prin mesajul patriotic. Şi artiştii invitaţi ai Şcolii Populare de Arte au impresionat publicul prin dans popular, muzică populară, dar şi momente coregrafice şi melodii de muzică uşoară românească.
„A fost un spectacol foarte emoţionant, la care cei care au participat au pus atâta suflet pentru că l-au oferit botoşănenilor într-o zi excepţională, într-o zi unică, de 1 Decembrie, la 100 de ani de România”, a declarat Liviu Andronic, directorul Şcolii Populare de Arte.
În partea a doua a spectacolului au evoluat membrii Orchestrei Populare “Rapsozii Botoșanilor”. Momentul de debut a fost dirijat de maestrul Ioan Cobâlă, sub bagheta căruia orchestra a făcut un potpuriu „trecând prin toate regiunile istorice ale ţării cu ajutorul muzicii noastre tradiţionale, izvorâte din folclorul nostru, care exprimă unitatea naţiunii noastre”, aşa după cum a spus Marius Rogojinschi, directorul Teatrului „Vasilache”, oficial care a prezentat spectacolul oferit de „Rapsozi” şi care a recitat şi câteva poezii patriotice.
Alături de Orchestra „Rapsozii Botoșanilor”, dirijată de Ciprian Potoroacă şi urmărită din culise de Ioan Cobâlă, au evoluat Alina Huțu, Constantin Petrescu, Petronela Rusu, Elena Mândrescu, Laura Ștefănescu Potoroacă și Sofia Vicoveanca.









