Unul din cele mai circulate dar şi mai distruse drumuri din judeţ rămâne în continuare la stadiul de promisiune de a fi reabilitat. Este vorba de drumul ce leagă localităţile Flămânzi de Prăjeni şi care face apoi legătura cu judeţul Iaşi. Deşi porţiunea de drum afectată de gropi transformate în cratere este de aproape 20 de kilometri, nici în 2018 şefii judeţului nu au făcut altceva decât să promită că va fi reabilitat, promisiuni extinse acum şi pentru anul 2019. Astfel, în acest an mai puţin de 10% din totalul drumurilor judeţene au fost asfaltate, iar anul viitor reprezentanții Consiliului Județean își doresc să modernizeze cam aceeași suprafață cu bani primiți de la Guvern.
Președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, a declarat că tot de anul viitor vor începe lucrările la drumul strategic de 106 kilometri, dar și lucrările prin proiectele PNDL. „Anul acesta s-au turnat 51 km de covor asfaltic, în jur de 70 km de plombări. Sperăm că de la anul cele șase proiecte prin PNDL II să intre în execuție, inclusiv drumul strategic. Anul acesta am beneficiat de un buget bun, nu suficient, bun, pentru partea de întreținerea a drumurilor județene. În funcție de ce buget vom primi la anul, vom continua parte din drumuri să le modernizăm, iar parte să le întreținem cu covor asfaltic, pentru că este soluția mai bună, chiar dacă este mai subțire. Sperăm să primim banii necesari ca să putem să mai turnăm 50-60 km”, a spus Costică Macaleți.
Potrivit şefilor instituţiei, prioritar anul viitor, la fel ca şi în 2018, la covor asfaltic, va fi drumul Flămânzi-Prăjeni până la limita cu județul Iași, considerat un adevărat purgatoriu pentru şoferi şi maşinile lor, în drumul spre Iaşi, dar și pe drumul Joldești-Tudora până la limita cu județul Suceava, care poate fi o alternativă spre Bucureşti. Conform datelor Consiliului Judeţean, din 640 km lungime de drumuri judeţene sunt modernizate 59,5%, adică 381 km cu îmbrăcăminţi asfaltice uşoare şi îmbrăcăminţi asfaltice grele.