Primăria Botoşani va avea un rol important în organizarea manifestărilor care vor avea loc de Ziua Naţională a României.
„Vreau să vă spun că vom intra în programul pe care Prefectura și Garnizoana Militară îl organizează. Intrăm în programul dumnealor destul de serios, pentru că, cele mai multe se petrec în municipiul Botoșani și noi vom fi cei care duce în mare parte greul acțiunilor, de la pregătirea Centrului Vechi şi pavoazare onorabilă pentru ziua respectivă şi nu numai. Vom păstra acelaşi obicei ca în fiecare an, ca de Ziua Naţională să oferim bucate tradiţionale, fasole cu cârnaţi şi vin fiert”, a declarat Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani. În acest an, municipalitatea va asigura 1500 de porţii, dintre care o mie vor fi servite în Centrul Istoric şi 500 vor fi pregătite pentru militarii implicaţi în toate activităţile din acea zi. Militarii vor servi bucatele tradiţionale la Casa Armatei, cu atât mai mult cu cât alte manifestări vor avea loc în pe strada Cuza Vodă şi în Piaţa Revoluţiei.
„Ne dorim ca acest 1 Decembrie să fie un semnal pentru conciliere şi pentru unire, toţi într-un singur gând pentru România şi vom oferi o masă festivă. Vor fi invitaţi toţi parlamentarii, consilierii locali, judeţeni, şefii instituţiilor deconcentrate, funcţionari din Prefectură şi Consiliul Judeţean. Cineva trebuie să facă şi lucrul acesta şi am hotărât să-l facem noi şi va fi bine”, a spus edilul.
Tot pe 1 Decembrie va fi dezvelit şi bustul colonelului Victor Tomoroveanu, bust amplasat în Parcul Primăriei.
De Ziua Naţională va fi deschis şi Târgul de Crăciun cu produse tradiţionale, pe Pietonalul Unirii.
„Ne dorim ca pe 1 Decembrie, drapelul naţional să fie arborat în Antarctica de către maratonistul Iulian Rotariu şi mi se pare un lucru deosebit. Tot legat de Centenarul Unirii, în acest an am aprobat editarea a două cărţi cu tematica Unirii, scrise de Lucia Olaru Nenati şi Georgică Manole. Am achiziţionat CD-ul de cărţi colorate pentru copii cu tema Marii Uniri de la 1918”, a mai precizat Cătălin Flutur.