Edilii botoşăneni iau în calcul o majorare de aproximativ 15% a impozitelor şi taxelor locale pe anul 2019. Măsura este motivată de majorarea salariului minim pe economie, care “saltă” fondul de salarii în Primăria Botoşani şi structurile finanţate de la bugetul local cu zece milioane de lei. “Am venit cu o ajustare de taxe şi impozite, folosind aceeaşi motivaţie ca anul trecut. A crescut salariul minim, acum va mai creşte o dată şi am spus să mergem la un plus de 20 şi ceva de lei la impozitul pe apartament. Această propunere a noastră, dacă o să treacă, ar însemna pentru noi un plus la venituri de 2,5 milioane de lei. Noi trebuie să mai găsim 7,5 milioane de lei să acoperim doar creşterea de salarii”, a declarat primarul Cătălin Flutur.
Redirecționează 20% din impozitul pe profit al companiei.
Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat.
Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro
*Baza legală poate fi consultată AICI.
Primarul a explicat că are obligaţia să contureze un buget relativ rotund care să asigure funcţionarea primăriei şi a oraşului. “O să întreb de ce Guvernul poată să majoreze preţul la gigacalorie, la curent, la gaz, la mâncare, la combustibil exact pentru a acoperi acele diferenţe şi noi să nu putem să reglăm nişte preţuri. Mai încerc o dată, să vedem ce se întâmplă. Eu explic ceea ce vreau să fac”, a spus Cătălin Flutur.
Potrivit primarului, municipalitatea nu ar avea probleme dacă guvernul ar asigura banii cuveniţi din impozitul pe venit, respectiv 66% şi nu 41,75% cât este în prezent. O altă măsură ar fi aceea ca marii contribuabili şi cei mijlocii să plătească impozitele în oraşele unde au sediul.
O măsură similară a fost propusă şi pentru acest an, însă demersul primarului Cătălin Flutur nu s-a bucurat de susţinerea taberei social democrate din Consiliul Municipal.