vineri, ianuarie 10, 2025
AcasăLocal BTSăracii judeţului au primit de la stat 9,204 de milioane de lei

Săracii judeţului au primit de la stat 9,204 de milioane de lei

Numărul beneficiarilor de ajutor social a scăzut de la lună la lună, în acest an. Potrivit celor precizate de Sebastian Tocariu, director executiv al Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS), dacă în ianuarie 2018, 3996 de botoşăneni primeau ajutor social, suma totală a ajutorului fiind de 1,116 de milioane de lei, la 30 septembrie numărul asistaţilor social a scăzut la 3.455, efortul financiar pentru plata acestora fiind de 925.983 de lei.


Redirecționează 20% din impozitul pe profit al companiei.

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat.

Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro

*Baza legală poate fi consultată AICI.


Municipiul Botoşani are cei mai mulţi beneficiari – 280, urmat de Ştefăneşti – 226, Hudeşti – 192, Santa Mare – 162, Dorohoi – 148, Cristineşti – 119, Hilişeu Horia – 109. La polul opus se situează comune cu un număr scăzut de persoane care depind financiar de stat, respective Ungureni – 6, Gorbăneşti – 5, Dersca – 4, Răuseni – 3, Mitoc – 2.

De la începutul acestui an până la finele lunii septembrie, statul a asigurat în judeţul Botoşani ajutoare sociale în valoare de 9,204 de milioane de lei.

541 de botoşăneni au pierdut ajutorul, dintre care 278 din cauză că nu au efectuat orele de muncă în folosul comunităţii.

Este posibil ca numărul botoşănenilor care vor pierde ajutorul social să crească deoarece, legea privind venitul minim garantat a fost modificată. Potrivit noilor reglementări, refuzul unui loc de muncă oferit, sau refuzul de a participa la serviciile pentru stimularea ocupării forței de muncă și de formare profesională oferite de agențiile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă atrage încetarea dreptului la ajutorul social.

Venitul minim garantat (VMG) este unul dintre cele mai importante programe de promovare a incluziunii sociale şi de combatere a sărăciei. Actul normativ care reglementează acest program este Legea privind venitul minim garantat, cu completările şi modificările ulterioare. Valoarea ajutorului pleacă de la 142 de lei pe lună şi poate depăşi o mie de lei, în cazul familiilor cu mulţi copii.

Potrivit acestei legi, venitul minim garantat se asigură prin acordarea unui ajutor social lunar, care se calculează ca diferenţă între nivelul venitului minim garantat prevăzut de lege şi venitul net lunar al familiei sau al persoanei singure.

 

Deja ai votat!

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

1 COMENTARIU

Botoșani
câțiva nori
6.6 ° C
6.6 °
6.6 °
82 %
1.9kmh
19 %
vin
14 °
sâm
5 °
Dum
4 °
lun
-0 °
mar
-3 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Plantările electorale de anul trecut au dat roade doar pentru unii. De asta şi pozele cu armonia din PSD sunt mai rare.

EDITORIAL

Înainte de 1989, aproape orice informație care apărea în oficiosul partidului comunist (ziarul Scânteia) sau se transmitea pe postul de radio sau tv cu...

EPIGRAMA ZILEI

-Trenuleț mașină mică Unde ne duci, Marcelică? -Din Craiova la Pitești Și-o întorc ca la Ploiești... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...