Gest şocant făcut de o femeie din Săveni. Aceasta s-a spânzurat cu un batic de clanţa unei uşi, fiind găsită fără suflare de către rude. Descoperirea a fost făcută vineri după-amiază, de familia femeii de 42 de ani. Aceasta suferea de o afecţiune psihică şi de cele mai multe ori era supravegheată de o persoană aproapiată, însă vineri aceasta părea că se simte mai bine şi a rămas singură acasă preţ de câteva zeci de minute. Din păcate, ce putea fi mai rău s-a întâmplat, în momentul în care au venit acasă, rudele găsind-o pe aceasta fără suflare, spânzurată cu ajutorul unui ştreang improvizat de un batic legat de clanţa unei uşi.
La faţa locului a fost trimis un echipaj de la Săveni al Serviciului Judeţean de Ambulanţă, însă din păcate nu s-a mai putut face nimic pentru salvarea femeii, decesul survenind cu câteva zeci de minute mai devreme. Cazul a fost raportat şi Poliţiei, oamenii legii declanşând o anchetă pentru a se stabili cu exactitate cauza decesului, în acest sens fiind solicitată şi efectuarea unei necropsii.
Cazul vine după ce trei bărbaţi au ajuns la spital la mijlocul lunii, doi după ce au încercat să îşi taie gâtul, al treilea cu secţiuni puternice la vene. Au fost internaţi sub supraveghere, aceştia fiind diagnosticaţi cu afecţiuni psihice. Cel mai grav a fost un pacient de 54 de ani, care a ajuns la spital vineri dimineaţă cu mutiple plăgi autolitice, la ambele îngheieturi, dar şi la nivelul gâtului. Plăgile au fost investigate şi ulterior suturate, pacientul fiind internat la Psihiatrie, cu recomandarea de a reveni pe secţia de chirurgie plastică şi reparatorie
Cadrele medicale spun că persoanele cu astfel de tentative autolitice au crescut numărul prezentărilor în ultima perioadă, una din explicaţii fiind şi schimbarea destul de bruscă a vremii, cu difrenţe mari de temperaturi, ce pot duce la decompensarea persoanelor cu afecţiuni psihice aflate sub tratament cronic.
Specialiştii observă că de la an la an botoşănenii care vor să-şi pună capăt zilelor aleg metode tot mai violente. Acest lucru poate fi considerat şi o dovadă a disperării la care ajung oamenii în momentul final. Aşa cum susţin şi psihiatrii şi medicii legişti, metodele „preferate” de către botoşăneni anul trecut au fost spânzurarea sau aruncarea de la înălţime. “Noi le denumim metode pernicioase, adică nu lasă şanse de scăpare. În general este dovadă de o voinţă ieşită din comun, pentru că acea persoană luptă inclusiv cu instinctul de suoravieţuire al organismului”, a precizat medicul Nicolae Vlad, doctor în psihiatrie.
Redirecționează 20% din impozitul pe profit al companiei.
Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat.
Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro
*Baza legală poate fi consultată AICI.