Funcţia de procuror şef al Serviciului teritorial DNA Suceava a fost scoasă la concurs de structura centrală. În prezent, funcţia este deţinută de botoşăneanca Mihaela Mihai Popa, care a preluat conducerea DNA Suceava pe 1 aprilie 2014. Iniţial, aceasta a fost delegată să preia funcţia de procuror şef, după care a susţinut un concurs pe post, mandatul său de trei ani expirând anul trecut. Prin urmare, conducerea DNA structura centrală a scos funcţia la concurs.
Potrivit legii privind statutul judecătorilor și procurorilor, numirea în funcțiile de procuror șef serviciu se face pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reinvestirii o singură dată, de către Consiliul Superior al Magistraturii, la propunerea procurorului șef al Direcției Naționale Anticorupție.
DNA a scos însă la concurs 12 funcţii de conducere printre care cea de procuror șef al serviciilor şi birourilor de profil, dar şi opt funcţii de procuror șef la serviciile teritoriale din ţară, inclusiv cel de la Suceava. Procurorii care doresc să-și depună candidatura, se pot înscrie până la data de 08 octombrie 2018, ora 16:00, la cabinetul procurorului șef al Direcției Naționale Anticorupție.
Cererea va fi însoțită de un curriculum vitae, o serie de declarații tip, un proiect privind exercitarea atribuțiilor specifice funcției de conducere pentru care candidează, 10 lucrări întocmite de candidat în compartimentele în care și-a desfășurat activitatea și orice alte înscrisuri considerate relevante.
După consultarea colectivului de procurori, cu respectarea confidențialității opțiunilor și a avizului consultativ al Colegiului de conducere, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție înaintează propunerea de numire în funcțiile de conducere vacante, Consiliului Superior al Magistraturii.
Pentru procedura de numire a procurorilor în alte funcții de conducere decât cele care se ocupă prin concurs, Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii prin Hotărârea nr. 161/07.07.2011, a adoptat punctajul orientativ de evaluare pentru numirea procurorilor în alte funcții de conducere decât cele care se ocupă prin concurs. Candidații vor susține un interviu în fața Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, după care, în funcţie de notele obţinute, se va propune numirea pe post.
Mihaela Mihai Popa a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii „Al. I. Cuza” Iaşi, iar ulterior, în 2003, a absolvit şi Institutul Naţional de Magistratură. După definitivat, a activat timp de un an ca magistrat la Judecătoria Botoşani, iar în 2004 a revenit în cadrul instituţiei Parchetelor. În 2008, a promovat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani, specializându-se pe linia investigării infracţiunilor de corupţie, iar din iulie 2012 a devenit prim-procuror al acestui Parchet.
Redirecționează 20% din impozitul pe profit al companiei.
Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat.
Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro
*Baza legală poate fi consultată AICI.