Dosarul intentat de procurorii anticorupţie conducerii societăţii de termoficare din municipiul Botoşani a trecut de Camera preliminară. Astfel, magistraţii Tribunalului Botoşani urmează să stabilească de acum data la care va începe procesul. După două runde de confruntări, judecătorii au respins contestaţiile inculpaţilor privind nelegala sesizare a instanţei şi neregularitatea actului de sesizare şi au constat legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. În schimb, instanţa a desfiinţat sechestrul asiguratoriu instituit de procurori pe o serie de bunuri ale celor trimişi în judecată.
Redirecționează 20% din impozitul pe profit al companiei.
Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat.
Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro
*Baza legală poate fi consultată AICI.
În luna ianuarie 2018, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) – Serviciul teritorial Suceava au dispus trimiterea în judecată a şapte persoane, dar şi a companiei Elsaco ca persoană juridică, pentru abuz în serviciu sau complicitate la abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul. Printre inculpaţi se află Florin Sandu, director general al Modern Calor, Denisia Paula Agapie, director economic al firmei de termoficare, Ion Diaconu, fostul director tehnic al companiei, dar şi Claudiu Mihai Ursache, şef serviciu financiar contabil, împreună cu Cristian Puflea, şef atelier exploatare furnizare, lista celor trimişi în boxa acuzaţilor fiind completată de Aurelian Anghelache şi Ovidiu Butnariu, reprezentanţi ai Elsaco. Anchetatorii susţin că pe 19 iunie 2013, între Modern Calor SA şi o asociere de firme al cărei lider era Elsaco Electronic SRL a fost încheiat un contract de mentenanţă a unor grupuri de producere a energiei termice, module de cogenerare, care s-ar fi făcut cu încălcarea dispoziţiilor legale în materia achiziţiilor publice şi la un preţ supraevaluat, în urma acestei afaceri Moder Calor fiind prejudiciată cu 3.295.259 lei. Cei anchetaţi au negat însă faptul că ar fi fost vorba de o ilegalitate, lucrările de mentenanţă fiind efectuate corespunzător, iar plăţile au fost corecte.