marți, aprilie 1, 2025
AcasăLocal BTA sunat clopoţelul şi pentru laurieni, artişti, sau bobocii de la 14

A sunat clopoţelul şi pentru laurieni, artişti, sau bobocii de la 14

Unităţile şcolare, indiferent de cât de diferite sunt ca profil şi personalitate, în prima zi de şcoală seamănă foarte mult, iar ceea ce le apropie este emoţia. A bobocilor, a părinţilor, a profesorilor diriginţi, emoţia resimţită în fiecare început de an şcolar este o stare ce amestecă bucuria noului pas din viaţă cu îngrijorarea provocărilor ce vin, teama de a nu reuşi să comunici şi să demonstrezi că eşti un elev deştept sau un profesor cu har. Aceasta este emoţia ce se citea luni dimineaţă pe aproape toate chipurile adunate în careuri la Şcoala 14, Colegiul Laurian sau Liceul de Artă.

Numită şi Şcoala „Ştefan cel Mare”, şcoala cu numărul 14 are o uniformă plăcută ochiului şi nişte bobocei atât de mici de abia puteau ţine florile pentru doamne sau pancartele cu numele clasei. Din conducerea învăţământului botoşănean, la festivitatea de aici a participat inspectorul şcolar Elena Dămii, cea care le-a urat copiilor note mari şi rezultate strălucite la olimpiadele ce stau să vină.

Colegiul „A.T.Laurian” şi-a arborat drapelul proriu alături de tricolor şi de stelele UE, marcânjd astfel cel de-al 158-lea an de şcoală. Instituţie de renume, cu o lungă istorie, colegiul atrage oficalităţile în fiecare an. Deputaţii Mihalea Huncă, Tamara Ciofu şi Costel Lupaşcu au fost prezenţi la festivitatea de început de an şcolar, alături de directorii, emoţionaţi şi în acest an, Mihaela Prăjinariu şi Ioan Onoferi. Laurienii au venit parcă mai serioşi în 2018, fustiţele parcă s-au lungit, iar băieţii mai, mai să întreacă fetele în eleganţă.

Artiştii de la Liceul „Ştefan Luchian” au bătut recordul buchetelor de flori. Elevi ce categoric muncesc mai mult decât colegii din alte şcoli, micii artişti, fie că sunt muzicieni, fie pasionaţi de artele plastice, au pornit pe calea grea a sensibilităţii şi a frumuseţii. Deputatul Mihaela Huncă a răspuns invitaţiei de a participa şi la festivităţile de la „Ştefan Luchian”, aceasta lăudând corpul profesoral şi dedicarea cu care îşi îndrumă micii discipoli pe drumul artelor şi culturii.

Impresionanţi au fost în completarea careurilor, pâlcurile de absolvenţi ce, din calitatea de studenţi sau aspiranţi la o facultate, au venit să-şi încurajeze „urmaşii”. Atât la Laurian, cât şi la Arte grupurile de absolvenţi au privit, de undeva din margine şi cu o oarecare tristeţe, festivităţile, dorind să-şi reîntâlnească diriginţii şi foştii colegi, tânjind după o ultimă emoţie de liceu.

 

Deja ai votat!

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

Botoșani
cer fragmentat
11.1 ° C
11.6 °
10 °
89 %
1.8kmh
65 %
mar
12 °
mie
11 °
J
8 °
vin
15 °
S
16 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Probabil vine primăvara și au scăpat de gripa aviară, altfel nu se explică.

EDITORIAL

E din ce în ce mai interesant de trăit în România, asta dacă ai ceva genă de masochist. Avem legi, dar aplicarea acestora depinde...

EPIGRAMA ZILEI

Vine, vine primăvara, Praful alb e dus de tot, Boii nu-și mai umflă nara Cu-atâta iarbă sub bot...   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...