Consilierul municipal Ştefan Mihai a adus astăzi în atenţia aleşilor locali turnul din curtea societăţii Modern Calor şi a propus ca acesta să fie pus în valoare.
Redirecționează 20% din impozitul pe profit al companiei.
Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat.
Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro
*Baza legală poate fi consultată AICI.
„Există coșul de fum de la Termica care e într-o stare, nu știm, ar trebui o expertiză și, dacă se pretează, să-l punem în valoare. Și, în primă fază, pentru că bani nu sunt, pentru că tot e Centenarul, să arborăm și noi de sus în jos un drapel mare și frumos să se vadă din toate colțurile orașului”, a afirmat Ştefan Mihai. Acesta a mers mai departe cu propunerile, arătând că turnul ar putea reprezenta o zonă de atracţie pentru amatorii de sporturi extreme, respectiv tiroliană, sărituri de la înălțime cu banda elastică, sau cățărare.
„În a doua fază ar fi să-l vopsim cumva, să-i dăm un aspect frumos. A treia, ar putea fi îmbrăcat într-o plasă și să fie ca punct de referință pentru municipiul Botoșani, se vede din toate direcțiile. În urma unui studiu, asta e în funcție de bani, mă gândeam la o chestie, că de acolo s-au fi putut face o tiroliană până în parcul de agrement. Trece peste linia de înaltă tensiune, e clar, nu cred că există posibilitatea, să-l pui în valoare cu parașutism, e strada aproape, dar, zic eu, ar trebui făcut ceva pentru escaladare, pentru a se putea vedea oraşul de sus, sunt cei cu adrenalină. Trebuie pus în valoare. Ca să-l dărâmi, eu zic că e păcat să facem aşa ceva, pentru că-l avem. Alţii plâng după o construcţie de genul acesta, care se face în timp şi cu fonduri”, a mai spus Ştefan Mihai.
Primarul Cătălin Flutur a arătat că demolarea turnului ar costa mai puţin municipalitatea.
În alte oraşe ale ţării, astfel de construcţii au fost puse în valoare. Un exemplu este oraşul Orăştie, acolo unde a ajuns consilierul municipal Eugen Ţurcanu, directorul Direcţiei Servicii Publice, Sport şi Agrement. Eugen Țurcanu i-a propus un proiect similar şi directorului Modern Calor, însă acesta nu s-ar fi arătat interesat. Eugen Țurcanu a făcut fotografii la Orăștie, pentru a-şi susţine acest demers.
În urmă cu câteva luni, conducerea Modern Calor a solicitat edililor să ia măsuri deoarece din turn se desprind bucăţi de tencuială, care reprezintă un pericol pentru cei care trec prin zonă.
“Primarul Cătălin Flutur a arătat că demolarea turnului ar costa mai puțin municipalitatea.” Tăierea subvenției la meceu ar costa și mai puțin municipalitatea. S-ar asfalta străzile periferice și s-ar înfrumuseța orașul. 11 meleoane pe an iau drumul meceului, indiferent cine este subvenționat, cetățeanul sau societatea este caz penal. Pentru cei săraci primăria plătește ajutoare de căldură, subvenția este pentru societate care s-a născut cu handicap, e prea scumpă și e neeficientă. Dovadă și hoția cu taxa pe țeavă. Justiția ce are de spus despre această escrocherie pe banii cetățeanului. Noi dăm taxe și impozite pentru a beneficia cu toții de un oraș mai bine îngrijit, cu parcuri și cu toate străzile asfaltate nu numai cele pe care locuiesc șmecherii târgului.
Vedeţi şi la Suceava turnul IFA