Muncitorii Direcţiei Servicii Publice Sport şi Agrement au început să monteze indicatoarele în parcările cu plată. „Am primit marţi o adresă din partea municipalităţii prin care ni se solicită să montăm panouri informaţionale cu privire la faptul că parcările sunt cu plată şi la montarea unor panouri care să conţină elemente de folosire a acestor parcări, în speţă un regulament al acestora, să nu spună un cetăţean care parchează că nu a ştiut regulile. Vom face acest demers, vom pune umărul să ajutăm, poate, poate începe cineva să lucreze şi să îndeplinească această sarcină dată de Consiliul Local”, a declarat Eugen Ţurcanu, directorul DSPSA. Potrivit oficialului, indicatoarele vor fi montate în zece parcări cu plată. „Ne vom adapta în funcţie de configuraţia parcărilor, în aşa fel încât acestea să fie bine semnalizate şi să nu fie ulterior discuţii prin instanţă, când se vor contesta anumite sancţiuni”, a explicat Eugen Ţurcanu, adăugând că într-o săptămână cele zece parcări cu plată vor fi semnalizate corespunzător.
De administrarea parcărilor cu plată, respectiv blocarea/ridicarea maşinilor parcate neregulamentar se vor ocupa muncitori ai societăţii Eltrans.
Regulamentul de administrare a parcărilor cu plată şi măsurile aplicate în cazul maşinilor parcate neregulamentar a fost aprobat la finele lunii noiembrie a anului trecut. La parcările cu plată tariful a fost menţinut la 1,5 lei pe oră. În parcările cu plată vor fi ridicate doar maşinile lăsate pe locurile persoanelor cu handicap, pentru celelalte maşini aplicându-se măsura blocării roţilor. Abonamentele pentru locurile de parcare din parcările cu plată pleacă de la 10 lei pe zi şi ajung până la 100 de lei pe lună.
Potrivit regulamentului, pentru recuperarea maşinilor ridicate de pe domeniul public se va plăti 250 de lei, aceeaşi sumă urmând a fi achitată şi pentru transport autovehicul ridicat, la care se adaugă 35 de lei pe zi pentru depozitare, respectiv 30 de lei pentru blocare/deblocare roţi.