Primarul Cătălin Flutur a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă că la începutul săptămânii viitoare se va întruni comisia de recepţie a Parcului Regional de Agrement Turistic şi Sportiv Cornişa.
„Data de 6 august înseamnă pentru noi convocarea comisiei de recepție. Am pregătit toate documentațiile pe care le-am armonizat, pentru că au fost o serie de intervenții care au excedat proiectului inițial. Am cerut Inspectoratului de Stat în Construcţii să ne dea om în comisie ca să facem toată partea de recepție”, a declarat Cătălin Flutur.
Pe ultima sută de metri a lucrărilor la acest mega proiect, aleşii locali trebuie să aloce prin vot suma de aproximativ 945.000 de lei, bani necesari pentru autorizări, inclusiv pentru plata taxei la Inspectoratul de Stat în Construcţii.
„Problema este să alocăm sumele necesare pentru a pune în funcțiune parcul de agrement Cornișa. O să vă dau două, trei exemple: va trebui să plătim cota ISC care e de 5% din valoarea lucrărilor finale. Dacă nu facem lucrul acesta, ISC nu ne va trimite reprezentant în comisia de recepție”, a explicat edilul. În suma care va face obiectul rectificării bugetului local intră şi sumele care trebuie plătite constructorilor pentru lucrările efectuate pe final de proiect, unele neincluse în proiectul iniţial.
Cătălin Flutur a arătat că se doreşte ca recepţia să se încheie pe 31 august, însă acest termen depinde şi de c\t de operativi vor fi membrii comisiei de recepţie. „Am înţeles că în septembrie şi octombrie va fi o vară indiană şi vom avea timp să facem probele funcţionale. Asta ne dorim”, a mai precizat Cătălin Flutur.
Altfel spus, în toamna acestui an parcul va fi deschis pentru botoşăneni, dar şi pentru persoanele din alte oraşe care aşteaptă cu interes deschiderea acestei zone de agrement.
Lucrările la Parcul Cornişa au început în iunie 2013, dar încă de la intrarea utilajelor în acea zonă au existat probleme dat fiind faptul că o porţiune din terenul inclus în viitorul parc figura în proprietatea Armatei. Acest lucru a impus reamplasarea obiectivelor. Existenţa în zonă a unei unităţi militare a impus unele reguli suplimentare, cum ar fi schimbarea realizarea unui acoperiş din lemn la patinoar şi realizarea unui gard între cele două proprietăţi. Acest proiect a iscat şi multe patimi politice, existând contre inclusiv de la data deschiderii parcului, care de-a lungul timpului a fost iulie 2015, iulie 2016 etc.
Lucrările la Parcul Cornişa au presupus un efort financiar de peste aproximativ 75 de milioane de lei.
Cota ISC nu este asa cum a spus (sau cum s-a scris). Este de 0.5%+0.1%. Iar inainte era de 0.7%+0.1%. Iar o parte a fost platita la inceputul lucrarilor (cel putin asa se face).
Un ,,rahat” de parc…
Pacat ca o asemenea investitie, nu a fost pusa in valoare !