marți, aprilie 1, 2025
AcasăLocal BTStart pentru proiectele tinerilor fermieri şi fermelor mici

Start pentru proiectele tinerilor fermieri şi fermelor mici

Începând cu 1 august botoşănenii ce doresc să intre în rândul tinerilor fermieri, sau cei care-şi propun să-şi dezvolte o mică fermă, pot depune solicitări de finanţare prin care să beneficieze de fondurile europene cu această destinaţie. Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale anunță lansarea sesiunilor de primire din acest an a documentelor ce vor putea permite finanţări prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.

La nivel naţional, fondurile totale disponibile pentru submăsurile 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” şi 6.3 Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”, sunt în valoare de 62,5 milioane de euro, iar intervalul de primire a cererilor de finanțare este cuprins între 1 august 2018, ora 9:00 şi 31 decembrie 2018, ora 16:00.

Alocarea financiară disponibilă tinerilor fermieri în sesiunea 2018 este de 11 milioane de euro, în timp ce fondurile alocate pentru investiții în dezvoltarea fermelor mici sunt în valoare de 51,5 milioane de euro.

Întocmirea cererilor de finanțare se realizează conform Ghidului solicitantului și a anexelor aferente acestuia, disponibile gratuit pe www.afir.info, la secțiunea „Investiții PNDR” iar depunerea documentației se realizează online, pe pagina oficială de internet a Agenției. Depunerea cererilor de finanțare se poate opri înainte de termenul limită, dacă valoarea publică totală a proiectelor depuse atinge plafonul de 200% din alocarea sesiunii. În primele 5 zile calendaristice ale etapelor de depunere nu se aplică această prevedere şi sesiunea rămâne deschisă chiar dacă suma alocată a fost epuizată, aşadar specialiştii AFIR le recomandă celor interesaţi să fie prompţi şi să nu piardă oportunităţile oferite.

Deja ai votat!

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

Botoșani
cer fragmentat
11.1 ° C
11.6 °
10 °
89 %
1.8kmh
65 %
mar
12 °
mie
11 °
J
8 °
vin
15 °
S
16 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Probabil vine primăvara și au scăpat de gripa aviară, altfel nu se explică.

EDITORIAL

E din ce în ce mai interesant de trăit în România, asta dacă ai ceva genă de masochist. Avem legi, dar aplicarea acestora depinde...

EPIGRAMA ZILEI

Vine, vine primăvara, Praful alb e dus de tot, Boii nu-și mai umflă nara Cu-atâta iarbă sub bot...   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...