Zeci de evrei participanţi la „Marşul vieţii” au ajuns în urmă cu două zile în municipiul Botoşani. Marşul vieţii a fot iniţiat în urmă cu 13 ani de Rabinul Josef Wasserman şi le oferă cetăţenilor israelieni cu rădăcini în Moldova posibilitatea să viziteze anual aceste meleaguri.
Redirecționează 20% din impozitul pe profit al companiei.
Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat.
Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro
*Baza legală poate fi consultată AICI.
Printre obiectivele vizitate s-a numărat şi Primăria Botoşani, acolo unde oaspeţii s-au întâlnit cu primarul Cătălin Flutur şi cu consilierul municipal Daniel Botezatu, profesor de istorie la Colegiul „Mihai Eminescu”.
Cătălin Flutur le-a spus oaspeţilor că este la al treilea mandat şi de fiecare dată aşteaptă cu emoţie luna iunie, când ştie că vor ajunge în Botoşani turişti din Israel. „Vorbim de aceste acţiuni pe care le facem în ultimii ani, pentru că suntem convinşi că există o alternativă la ură, xenofobie şi rasism. Ştiu prea bine prin ce a trecut poporul dumneavoastră şi cred că este momentul ca noi toţi, şi cei care ne aflăm în funcţii publice, să ne cerem scuze public pentru ceea ce s-a întâmplat”, a declarat Cătălin Flutur. Printre altele, în cuvântul său, edilul a făcut trimitere şi la reabilitarea Centrului Vechi, acolo unde sunt clădiri ridicate de evrei.
„Pentru participanţii la marş sunt momente de rememorare a vremurilor trecute și de transmitere către generațiile viitoare a unei moșteniri spirituale ce nu trebuie să se stingă”, a mai precizat primarul.
Oaspeţii din Israel au vizitat municipiul, dar au ajuns şi în cimitrul evreiesc pentru a se reculege la mormintele strămoşilor.