Siguranţa cetăţeanului în judeţ a fost marţi subiectul principal de discuţie şi în cadrul şedinţei Comisiei de Dialog Social (CDS), când reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP), Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) şi Poliţiei Locale au fost invitaţi de prefectul Dan Nechifor să prezinte o situaţie referitoare la siguranţa cetăţenilor.
Reprezentanţii IJP au început într-o notă pozitivă, menţionând că numărul infracţiunilor sesizate a scăzut de la 11.706 în anul 2015, la 10.986 în 2016. De asemenea, şi infracţionalitatea judiciară a scăzut de la 8.590 de fapte la 8.164 de fapte. Reprezentanţii IJJ au arătat că, anul trecut, au organizat misiuni pe două paliere, respectiv combaterea şi prevenirea producerii faptelor antisociale. Aceştia au asigurat ordinea la diferite acţiuni, cum ar fi proteste, manifestări cultural artistice, promoţionale şi religioase, competiţii sportive, supervizarea examenelor de Bacalaureat şi evaluarea naţională ori alegeri locale şi parlamentare.
Mai mult, pe parcursul anului trecut, Poliţia Locală a constatat 7.240 de contravenţii, fiind aplicate 3.792 de amenzi în valoare de 609.375 de lei şi 3.448 de avertismente.
Cu acest prilej, Liviu Toma, vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ), a tras un semnal de alarmă că zilnic au loc sustrageri de deşeuri reciclabile de la tomberoane, fapt care contribuie la neatingerea ţintei de cantităţi reciclabile colectate, dar şi că se incendiază şi se distrug ghene. De asemenea, acesta a arătat cu degetul şi spre maşinile parcate haotic în întregul oraş, în intersecţii, pe trecerile de pietoni sau chiar pe linie continuă.
În asentimentul şefului CJ a fost şi Vasile Chiru, liderul BNS, care a reclamat faptul că oamenii şi-au creat o obişnuinţă din a-şi arunca pungile de gunoi menajer în coşurile stradale.
Structurile de poliţie şi-au notat toate aceste aspecte.