Membrii comisiilor de votare vor fi înregistraţi audio-video, în timp ce numără voturile. Reglementarea a fost votată ieri, de guvern, la propunerea Ministerului Afacerilor Interne. Astfel, tabletele achiziţionate pentru introducerea datelor alegătorilor, astfel încât să fie depistate tentativele de vot multiplu, vor fi utilizate şi după închiderea urnelor. După ce şi ultimul alegător va părăsi secţia de votare, după ora 21.00, tabletele respective vor înregistra toată procedura de numărare a voturilor.
De asemenea, toate ştampilele cu menţiunea „Votat”, vor fi depozitate în pungi transparente, ce vor fi ulterior sigilate. Aceste pungi vor fi repartizate alături de autocolante, ştampile sau alte materiale necesare derulării procedurii de vot.
Nu în ultimul rând se va suplimenta şi numărul de operatori de calculator. Pe lângă cei care vor fi în secţiile de votare, vor fi recrutaţi şi instruiţi şi alţi operatori, pe post de rezerve, pentru ca în cazul în care va fi nevoie de înlocuirea personalului din secţie sau dacă vor apărea defecţiuni tehnice, să fie remediate în timp util pentru a nu se întârzia procedura de vot. Astfel, va fi un operator de rezervă, la nivel de comună, doi la nivel de oraş şi trei la nivel de municipiu. În total, în judeţ vor fi încă 83 de operatori, pe lângă cei peste 420 care vor fi în secţiile de votare.
Operatorii de calculator, la fel ca şi preşedinţii şi locţiitorii secţiilor de votare, vor fi selectaţi şi instruiţi de reprezentanţii Autorităţii Electorale Permanente (AEP).
Alegerile parlamentare vor avea loc pe 11 decembrie, zi în care vor fi aşteptaţi la urne aproximativ 350.000 de alegători botoşăneni.