spot_img
marți, aprilie 15, 2025
AcasăLocalProiect - un nou punct de trecere a frontierei la Darabani-Teioasa

Proiect – un nou punct de trecere a frontierei la Darabani-Teioasa

Autoritățile române și ucrainene au avansat propunerea deschiderii unui nou punct de trecere a frontierei între cele două țări, în zona Darabani-Teioasa, județul Botoșani. Inițiativa a fost aprobată de ambele părți și urmează să fie detaliată în viitoarele discuții tehnice.

Propunerea a fost făcută de Constantin Bursuc, vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani, care a subliniat importanța acestui proiect pentru fluidizarea traficului și stimularea economiei locale. „Noua propunere pentru zona Darabani-Teioasa va sprijini comerțul și mobilitatea între cele două țări, cu impact direct asupra dezvoltării economice a regiunii”, a declarat Bursuc.

Creșterea traficului prin PTF Racovăț

Întâlnirea a inclus și analize ale punctelor de trecere existente, printre care și PTF Racovăț (România) – Diakyvtsy (Ucraina). Aici, în 2024, s-a înregistrat o creștere de 53% a numărului de călători față de anul anterior. Ca urmare, autoritățile româno-ucrainene au propus extinderea structurii de trecere pentru a permite accesul mai facil al camioanelor goale și autobuzelor, măsură ce va contribui la reducerea timpurilor de așteptare și la fluidizarea traficului.

Discuții bilaterale pentru dezvoltarea infrastructurii transfrontaliere

La întâlnire au participat oficiali români și ucraineni, printre care Victor Micula, ambasadorul României în Ucraina, Cristian Dacica, consulul României la Cernăuți, și Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii. Delegația ucraineană a fost condusă de Serhii Derkach, vice-ministru pentru Dezvoltarea Comunităților și Teritoriilor.

Pe lângă propunerea pentru Darabani-Teioasa, discuțiile au inclus și alte subiecte importante, cum ar fi modernizarea punctelor de trecere Krasnoilsk – Vicovu de Sus, finalizarea lucrărilor la noile puncte de frontieră de la Bila Țerkva și Sighetu Marmației, dar și demararea negocierilor pentru un acord între guvernele celor două țări privind controlul comun al frontierei.

Deja ai votat!

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

Botoșani
cer acoperit de nori
14.6 ° C
14.6 °
11.6 °
61 %
7.4kmh
100 %
mar
15 °
mie
20 °
J
21 °
vin
21 °
S
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă totul e întors pe dos, de ce-ar rămâne poezia altfel.

EDITORIAL

Se vorbește din ce în ce mai mult despre reforma educației și este firesc să fie așa în condițiile în care e tot mai...

EPIGRAMA ZILEI

Ieri se șoptea pe la Don: "Davai ceas, davai palton!" Azi se strigă-n gura mare: "Give me so, pământuri rare!" - Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...