Pentru Mădălina, o tânără din Botoșani, fiecare călătorie este mai mult decât o vacanță. Este o lecție de viață, un pas în afara zonei de confort și o reîntoarcere la visurile din copilărie.
Încă din copilărie și-a desenat în minte harta locurilor pe care visează să le vadă, iar astăzi, cu zeci de aventuri în spate, trăiește acele visuri.
„Nimic nu mă motivează mai mult decât visurile mele din copilărie, faptul că voi descoperi culturi noi, oameni noi. Destinația care m-a impresionat cel mai tare este cea vizitată recent, fiind și cel mai mare vis, India”, povestește Mădălina, cu emoție.
„Muncește pentru visul tău și el se va îndeplini”
Deși a ajuns în multe colțuri ale lumii, tânăra spune că multe dintre călătorii au fost planificate cu un buget redus. Însă pasiunea și determinarea au fost mereu mai importante decât confortul sau luxul.
„Acesta este strâns legat de răspunsul precedent, cele mai multe destinații sunt deja bine implementate în mintea mea încă din copilărie. Cred că cel mai util sfat după care mă ghidez și eu: muncește pentru visul tău și el se va îndeplini”, explică botoșăneanca.
„Vulnerabilitatea în necunoscut poate fi una dintre cele mai autentice forme de libertate”
Printre momentele marcante din aventurile sale se numără o seară pierdută – la propriu – în inima unui oraș străin.
„Într-o seară în Marrakech m-am rătăcit în labirintul de străduțe din Medina. Inițial m-am panicat, GPS-ul nu funcționa, iar străzile păreau toate la fel. Am tot încercat să întreb localnicii, care vorbeau araba, ne-am înțeles mai mult prin semne și câteva zâmbete, iar într-un sfârșit am ajuns la riadul unde eram cazată. M-am simțit atât de departe de lumea mea, dar ciudat de bine. În acel moment am realizat că vulnerabilitatea în necunoscut poate fi una dintre cele mai autentice forme de libertate”, a povestit tânăra.
„Am ajuns să apreciez mai mult lucrurile pe care le am acasă”
Dar dincolo de peripeții și peisaje, călătoriile au avut un impact profund și asupra modului în care Mădălina se raportează la diferite aspecte ale vieții.
„Călătoriile au un mod aparte de a-ți lărgi orizonturile. Când ieși din zona ta de confort și intri în culturi noi, începi să vezi cât de diferit pot trăi oamenii și totuși cât de asemănători suntem, în esență. Am ajuns să apreciez mai mult lucrurile pe care le am acasă, dar și să mă întreb dacă nu cumva există alte moduri mai bune sau mai simple de a trăi. Mi-am schimbat percepția despre ce e „normal”, despre ce înseamnă fericirea sau succesul”, conchide Mădălina.