Seminarul Teologic Liceal Ortodox ”Sfântul Gheorghe” Botoșani implementează și în acest an școlar trei proiecte educative de nivel interregional, cu impact major în rândul tinerilor.
Aceste proiecte sunt „Școală pentru viață”, „Singing and Living”, „Cultură și spiritualitate”, fiind aprobate de Ministerul Educației și Cercetării în CPEERI – Calendarul proiectelor educative extrașcolare regionale și interjudețene, prin ordinul nr. 3026/14.01.2025.
Misiunea Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sf. Gheorghe” Botoșani și deviza „O școală pentru minte, suflet și trup” pot fi împlinite și prin realizarea activităților proiectelor educative la care participă toți elevii liceului, alături de tineri din școli gimnaziale sau licee din județele vecine sau alte regiuni ale țării.
Ediție după ediție, proiectele au condus la menținerea interesului tinerilor pentru şcoala lor, la participarea activă în activități educative, la concursuri și întreceri. Astfel, cred profesorii, au crescut performanțele școlare și gradul de pregătire al absolvenților pentru viața reală, integrarea socială și profesională, pentru continuarea studiilor în mediul academic și ulterior, pe tot parcursul vieții.
Proiectele vizează totodată motivarea și stimularea învățării pentru îmbunătățirea rezultatelor școlare, promovarea unei conduite și a unei atitudini potrivite societății actuale, în contextul cetățeniei europene, dar și a moralei creștine, formarea unui stil de viață sănătos, socializarea, schimbul de bune practici, dezvoltarea personală, creșterea stimei de sine, a încrederii în forțele proprii, creșterea capacității de adaptare la situații inedite și contexte noi, ori în situații de risc/de urgență, demonstrând totodată și aptitudini artistice, talent și dorința de a performa.
Luna aceasta au avut loc primele activităţi
În luna ianuarie, cele trei proiecte au fost lansate la nivelul unității, iar în luna februarie au fost realizate primele activități, respectiv: „Drepturile și obligațiile cetățenilor europeni”, „Iubim românește” – spectacol/concert, fiind urmate în luna martie de activitatea practică și de voluntariat „Mărțișor tradițional”, la care elevii surprind cu imaginația, talentul și creativitatea lor.
Aceste activități extrașcolare aduc un plus de valoare în formarea elevilor, îmbinându-se astfel cunoștințele dobândite la orele de curs cu competențele practice din acestea.
“Din echipa de implementare fac parte aproape toate cadrele didactice, cărora le mulțumim pentru implicare în dezvoltarea instituțională, promovarea valorilor românești și europene, a educației de calitate și a viziunii comune asupra rolului școlii în societatea noastră”, a precizat preot profesor doctor Daniel Dascălu, directorul Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sf. Gheorghe”.